Breaking news

Băsescu supărat pe Comisia Europeană

loading...

Președintele României, Traian Băsescu s-a făcut foc și pară pentru că în Raportul de Monitorizare al României, realizat de Comisia Europeană, se specifică că România nu și-ar fi respectat angajamentele față de Uniunea Europeană.

traianbasescuO astfel de formulare: “România încalcă criteriile de aderare” – mi se pare inadmisibilă. Nu putem accepta formulări de acest gen. Nu ne degrevăm în niciun fel pentru ca toate cele patru condiţionalităţi să fie îndeplinite. Dar ne dorim revenirea la o abordare obiectivă, echilibrată. Trebuie să avem o relaţie decentă cu Comisia Europeană. Dar nu vom accepta formulări care nu reflectă realitatea, de genul “România nu respectă angajamentele“.

Am studiat Raportul, el a fost şi subiect al discuţiilor, chiar cu Comisia Europeană, îl consider pe fond un raport care face aprecieri corecte cu privire la realităţile tehnice în raport cu cele patru bench-markuri pe care România şi le-a asumat la aderarea la UE, dar cred că este debalansat în privinţa unor aprecieri politice.”, a declarat Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, marţi, la Cotroceni.

După studierea raportului Comisiei Europene, Traian Băsescu a decis să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară pentru ca legea ANI, precum și alte proiecte de legi în domeniul justiției să fie adoptate.

În urma acestui raport, am decis să convoc Parlamentul în sesiune de urgenţă. Mâine (miercuri, n.r.) voi trimite solicitarea de a reveni din vacanţă în prima parte a lunii august. Prima şi cea mai importantă este Legea ANI. Trebuie să dăm o formă convenabilă acestui angajament. Un alt lucru se referă la lispa de eficienţă a justiţiei – procesele prea lungi. În solicitarea mea către Parlament nu mă voi limita doar la ANI.  Cred că, dacă Parlamentul ar veni în sesiune extraordinară, România ar fi ferită să i se invoce probleme de funcţionarea justiţiei la momentul intrării în spaţiul Schengen.”

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata