Breaking news

România, operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat pentru aducerea lui Hayssam

loading...

Băsescu a declarat, vineri, la Palatul Cotroceni, că nu confirmă preluarea lui Omar Hayssam din Siria, dar a spus că România a făcut o operațiune ilegală pe teritoriul altui stat pentru repatrierea sirianului.

basescu si hayssamBăsescu aruncă în aer diplomația românească spunând că România a făcut operațiuni ilegale pe teritoriul altui stat.

Întrebat de un jurnalist din ce ţară a fost preluat sirianul, şeful statului a declarat: Cum să vă spun, când România a efectuat o operaţiune neautorizată pe teritoriul altui stat?

Băsescu a făcut declarații incendiare și extrem de grave, despre capturarea și aducerea în țară a teroristului Omar Hayssam, răpitorul jurnaliștilor din Irak.

Nu confirm, repet, nu confirm că Omar Hayssam a fost preluat din Siria. De asemenea, nu confirm că a fost repatriat cu un avion al Armatei Române. Şi, în sfârşit, nu confirm că a fost repatriat în baza unui acord de extrădare”, a mai spus Băsescu în conferință.

Omar Hayssam a fost predat, vineri, Poliţiei Române iar anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat de presă.

Iată cum justifică Băsescu faptul că el a anunțat capturarea lui Hayssam: În primul rând, aş vrea să clarific de ce imediat după ora 7.00 comunicatul a venit de la Preşedinţie. Pentru un motiv simplu, pentru că era vorba de readucerea în ţară a unui condamnat pentru terorism, iar terorismul este un atribut primordial al CSAT, iar preşedintele CSAT este preşedintele României. Aici era vorba despre un terorist. Lupta antiteroristă, strategiile antiteroriste sunt un atribut al CSAT şi implicit o responsabilitate directă a mea, cu atât mai mult cu cât operaţiunea putea să reuşească sau putea să nu reuşească – şi atunci nu ştiu dacă ar mai fi ieşit atâţia politicieni să vorbească ce au făcut ei când au fost prin ministere sau ce fac ei acum.

După care și-a dat cu părerea despre ce trebuie să facă justiția în cazul pedepselor sirianului: Nu cred că la cumularea pedepselor, Omar Hayssam ar putea rămâne cu 20 de ani de închisoare. Asta dacă mă uit la ce s-a întâmplat cu Gigi Becali.

După care i-a transmis lui Hayssam că ar face bine să colaboreze și să ciripească informații prețioase despre adversarii lui politici, dacă vrea să-i fie bine în închisoare.

Băsescu a ținut să precizeze că are conștiința ușurată odată cu aducerea în țară a lui Hayssam: Din acest moment, în problema Omar Hayssam am conştiinţa împăcată că s-a făcut tot ce a trebuit pentru ca justiţia să fie îndeplinită. Este o problemă politică, economică şi o problemă penală mai ales. Este din acest moment sarcina justiţiei să afle tot ce este de aflat. Din punct de vedere al preşedintelui, consider misiunea încheiată.

Sirianul este condamnat la 20 de ani de închisoare pentru terorism, fiind considerat de justiţia din România responsabil pentru răpirea ziariştilor români în Irak.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata