Breaking news

Băsescu spune că Ponta este agent sub acoperire și cere Înaltei Curți să îl demaște

loading...

Traian Băsescu a declarat, marți seară, la emisiunea ”Sub semnul întrebării” de la B1 TV, că există candidați la prezidențiale care au fost ofițeri sub acoperire. Cu referire directă la premierul Victor Ponta. Băsescu a spus că Înalta Curte trebuie să dea rapid o hotărâre judecătorească care să-l demaște pe Ponta.

ponta vs basescuBăsescu a declarat marți seară la B1 TV că are informații despre un candidat la prezidențiale că acesta ar fi agent sub acoperire și că dacă acesta nu face public acest lucru, îl va da în vileag.

și nu au declarat acest lucru în CV, adăugând că dacă nu vor afirma public acest lucru, va fi obligat să informeze el însuși opinia publică.

Serviciile care scot președinți este o poveste. Am văzut că Victoraș, cu Ghiță aveau o preocupare, să-mi caute găurile din CV între 70 și 72. Am comunicat că mi-am satisfăcut stagiul militar, a fost o contrareplică care te cam face să te întrebi dacă nu și-a pus cumva mâna în cap, precum chelul. Încă mai cred că candidații au timp să-și completeze CV-ul dacă au fost ofițeri acoperiți sau nu. Dacă nu, o voi face eu, pentru că am obligația să o fac. Există lege care interzice Serviciilor să-și facă cunoscute rețele, ofițerii acoperiți, ofițerii descoperiți, dar când discutăm de funcția de președinte al României, nu poți să nu informezi, nu spune nimeni să o facă Serviciul, că n-are voie prin lege, dar candidatul are obligația să o facă. Voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton”, a spus Băsescu la B 1 TV.

Și pentru a evita varianta prin care să fie acuzat penal de trădare prin deconspirarea agenților sub acoperire și să fie închis, Băsescu apelează la un tertip judecătoresc și cere Înaltei Curți să dea rapid mandat prin care să fie demascat candidatul la prezidențiale care e și securist.

Va trebui rapid o hotărâre judecătorească, pentru că altfel serviciul nu poate face publică apartența sau fosta apartenență, dar nu poți fi președinte și să ai dublă comandă. Trebuie să spui, atunci te eliberezi şi de dublul control, o spui şi ştii că ai rămas supus numai celor care te-au ales.  Dacă vrem să fim o ţară democratică, cu un preşedinte nedirijat, trebuie să o fac“, a spus Băsescu.

Întrebarea care se pune în acest caz, de unde știe Băsescu cine este agentul sub acoperire candidat la prezidențiale? Cum de a intrat în posesia unei astfel de informații? E Băsescu coleg cu agentul sub acoperire?

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata