Breaking news

Băsescu şi Boc vor să ia bani de la mame şi pensionari

loading...

boc-basescuÎn şedinţa de luni, Preşedintele Traian Băsescu le-a spus membrilor coaliţiei, că resursele bugetare nu permit ca perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului să fie menţinută la doi ani,  sugerând că această durată ar trebui redusă la un an.

La şedinţa de azi de la Palatul Victoria s-au discutat multe, printre care situaţia indeminzaţiei pentru creşterea copiiilor,  și plata CAS de către pensionarii care au o pensie de la 740 şi transformarea spitalelor neperformante în creşe. Coaliţia de guvernare a hotărât, duminică seară, păstrarea concediului maternal la doi ani şi indemnizaţia minimă de 600 de lei.  O sursă de finanţare ar putea fi taxa pe averile mari.

Guvernul şi Coaliţia doresc ca pensionarii care primesc peste 740 de lei lunar să plătescă un CAS de 5,5%. Foarte mulţi pensionari vor fi afectaţi de această decizie, pentră că au pensii sub 1000 lei. Premierul Emil Boc le-a spus colegilor de partid din Biroul Permanent Naţional al PDL, că Guvernul intenţionează să ia această măsură, pentru că deficitul bugetului asigurărilor de sănătate este mult prea mare. “Din ceea ce ne-a spus premierul, mai mult ca sigur se va lua această decizie, care urmează să se aplice de anul viitor”, a spus un vicepreşedinte democrat-liberal, pentru Gândul.

În aceeaşi şedinţă, Preşedintele Traian Băsescu a propus, în cadrul şedinţei Coaliţiei desfiinţarea spitalelor “neperformante” şi transformarea lor în creşe. Numărul redus de creşe este o adevărată problemă, la nivelul întregii ţări.

În această seară, Guvernul ar urma să se reunească, pentru a aproba proiectul de buget pe 2011.

loading...
3 Comentarii
 1. Liviu spune

  Blestemati sa fie inca o data si inca o data !!! SUNTEM CONDUSI DE BASESCU(BASINA) SI BOC(CACAT) …. MOARTE TIRANILOR !

 2. maria spune

  NESIMTITI!!! Cat ii mai rabda poporul???

 3. Liviu spune

  Stimata doamna Maria … din pacate poporul nu este suficient de UNIT , PUTERNIC SI HOTARAT …. putem scapa de ei cu REVOLUTIE !!! Decembrie 2010 ca decembrie 1989 …. si scapam de ei dar romanii sunt prea fraieri si comozi ca sa iasa in strada in proportie foarte mare si sa-i ciuruiasca exact cum ne-au ciuruit si ei pe noi !
  Citez basescu dupa campania electorala decembrie 2009 : ” Un fleac … i-am ciuruit ” !!! PRAF NE-AU FACUT SI NE FAC IN CONTINUARE PANA NE IAU PIELEA DE PE NOI SI NIMENI NU FACE NIMIC SA OPREASCA RAHATUL ASTA !!!
  Jos basescu , Jos guvernul , Jos mafia pedelista !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata