Breaking news

Băsescu: scad pensiile cu 15% și salariile bugetrarilor cu 25%

loading...

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat într-o conferință de presă susținută la Cotroceni  că scad pensiile, scad salariile bugetarilor şi ajutorul de şomaj, transmite realitatea.net.

basescuGuvernul va tăia puternic salariile din sectorul bugetar şi pensiile. Anunţul a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu, la finalul unei discuţii cu reprezentanţii FMI, desfăşurate la Palatul Cotroceni. „Vreau să ştiţi că de la bun început că echipa de evaluare condusă de FMI şi Guvernul au avut în atenţie două variante: una era cea a neîncrederii, însemna creşterea TVA de la 19 la 24%, creşterea cotei unice de la 16% la 20% şi reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 20% pentru a ne încadra în cheltuielile bugetare. A doua variantă era cea a încrederii: în care Guvernul să-şi continue programele de restructurare majoră. Niciuna nu poate fi atribuită cuiva sau altcuiva”, a declarat preşedintele  Băsescu, la Cotroceni.

În ceea ce priveşte pensiile, Guvernul pentru a acoperi pensiile la nivel actual, ar mai trebui încă 500 de milioane de euro care nu există. Aceşti bani nu există. Este previzibilă o scădere a pensiilor cu 15%, se vor reduce subvenţiile. Ajutorul de şomaj se va reduce cu 15%. Toate salariile vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim pe economie.”, a declarat Traian Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata