Breaking news

Băsescu s-a mutat în conacul lui Ceaușescu de la Scroviștea cu acordul lui Iohannis

loading...

Traian Băsescu face ce face și tot la conac cu pădure și piscină, trage. După ce a ratat Vila Dante și Vila Snagov, Băsescu a reușit să se mute joi, chipurile ”temporar”, în conacul lui Ceaușescu de la Scroviștea.

iohannis - basescuCu acordul lui Iohannis, Băsescu s-a mutat în conacul de la Scroviștea, ca actualul Președinte al României să se poată muta în reședința oficială, adică în Vila Lac 2.

Conacul de la Scroviștea, reședință de vară a lui Ceaușescu, include patru vile de protocol şi 2500 de hectare de pădure şi este la 30 de kilometri distanţă, de București.

Complexul de la Scroviştea în care au acces doar șefii de stat, are dotări de lux: sală de bowling, sală de înot şi 2.500 de hectare de pădure.

Domeniul a fost construit din ordinul Regelui Carol I pentru că s-a dovedit că în această zona este cel mai pur aer din ţară.

Palatul este în proprietatea RAAPPS şi în administrarea Administrației Prezidențiale, adică în subordinea lui Iohannis.

Așadar, Băsescu s-a putut muta la Scroviștea doar cu acordul lui Iohannis și al RA-APPS.

Întrebat de această mutare, Ponta a spus că el nu știe nimic și că nu a semnat niciun act pentru ca Băsescu să stea la Scroviștea până când Vila din strada Gogol Nr.2, repartizată oficial, va fi renovată.

“Nu ştiu, Guvernul nu trebuie să aprobe nimic, singura Hotărâre de Guvern care am aprobat-o a fost în baza legii care se referă la foştii şefi de stat şi este o locuinţă, cea care se renovează acum. Situaţia locativă a domniei sale nu este de competenţa Guvernului sau a mea, nu o cunosc şi nu doresc sa o comentez”, a spus Victor Ponta.

Prin Hotărâre de Guvern, executivul a stabilit în februarie, ca noua reşedinţa a lui Băsescu ar trebui a fie Vila din strada Gogol nr 2, locuită până în acest an de Mioara Roman.

Complexul de la Scroviștea are și conexiune la sistemul special al STS. Așadar Băsescu are fir securizat, direct cu capii din justiție, armată, securitate, SRI, deși legea nu îi permite acest lucru.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata