Breaking news

Băsescu revine la Cotroceni, întrucât CCR a invalidat referendumul

loading...

Curtea Constituțională a invalidat referendumul din 29 iulie. Băsescu se reîntoarce la Cotroceni.

Curtea Constituțională a decis în ședința de miercuri, că referendumul cu privire la demiterea lui Traian Băsescu din funcția de Președinte al României este invalid.

În ziua de 21 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46-47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, cu majoritatea de voturi prevăzută de art.47 alin.(1) din Legea nr. 47/1992, a hotărât : Constată că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central  şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar  943.375 (11.15 %) au răspuns  „NU”. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus  unul  din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul  să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului”, se arată în decizia CCR, remisă exclusivNEWS.ro.

La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul lui Crin Antonescu  în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.

De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.

Și de această dată, românii din diaspora l-a salvat pe Traian Băsescu, după ce în 2009, a câștigat încă un mandat de președinte doar în baza voturilor din străinîătate.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    IN MORTII MASII LA DRACU SA-L IA F..-UI MORTII MASII IMI VINE SA SPARG TOT IN JURUL MEU DE NERVI !!! SA-L OMOARE CINEVA CA NU SE MAI POATE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata