Breaking news

Băsescu recunoaşte că s-a mutat la Scroviştea dar nu spune cu acordul cui

loading...

Traian Băsescu recunoaşte că s-a mutat cu căţel, cu purcel şi toate boarfele, cărate şi păzite de SPP, în conacul de 26 de milioane de metri pătraţi de la Scroviştea.

basescu vila lac treiLa patru zile de când Antena 3 a dezvăluit faptul că fostul Preşedinte al României s-a mutat din Vila Lac 3, în conacul lui Ceauşescu de la Scroviştea, Băsescu recunoaşte că s-a mutat cu ajutorul SPP, însă nu spune cu aprobarea cui.

”Pentru cei care mor de grija altora…M-am mutat provizoriu la Scroviştea, la cererea mea, într-un spaţiu deţinut de RA-APPS care cuprinde un dormitor, o sufragerie, o baie, un birou şi o bucătărie. Total, maxim 120 mp conform solicitării mele, pentru a nu-mi încărca inutil factura la întreţinere. Cînd RA-APPS va termina reparaţiile în Gogol 2, pentru care am semnat contract, voi reveni în Bucureşti.  Nu beneficiez nici de păduri, nici de domenii de vînătoare”, a scris Băsescu pe facebook.

În timp ce Ponta şi Iohannis se fac că plouă şi că habar nu au cum s-a mutat Băsescu la Scroviştea şi cu acordul cui, conducerea RA-APPS, instituţie care are în proprietate complexul de la Scroviştea, tace mâlc şi nu scoate un sunet despre acest lucru.

”Administrația Prezidențială nu are nicio calitate oficială să avizeze mutarea fostului Președinte la Scroviștea. Complexul Scroviștea face parte din baza materială destinată activității de reprezentare și protocol și e gestionat exclusiv de RA-APPS”, a precizat Tatiana Niculescu Bran pentru PSnews.ro.

Iar, Ponta s-a fofilat luni, în faţa jurnaliştilor, spunând pe un ton arogant, că el nu citeşte facebook-ul lui Băsescu şi că el nu a semnat în Guvern niciun act prin care fostul preşedinte să se mute la Scroviştea.

Conacul de la Scroviștea, reședință de vară a lui Ceaușescu, include patru vile de protocol şi 2500 de hectare de pădure şi este la 30 de kilometri distanţă, de București.

Complexul de la Scroviştea în care au acces doar șefii de stat, are dotări de lux: sală de bowling, sală de înot şi 2.500 de hectare de pădure.

Domeniul a fost construit din ordinul Regelui Carol I pentru că s-a dovedit că în această zona este cel mai pur aer din ţară.

Palatul este în proprietatea RAAPPS şi în administrarea Administrației Prezidențiale, adică în subordinea lui Iohannis.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata