Breaking news

Băsescu rămâne fără STS. Serviciul va fi trecut în subordinea Ministerului de Interne

loading...
USL a iniţiat, luni, un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) să fie trecut la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
sts la maiPentru că Băsescu a refuzat să-l demită pe Marcel Opriș, ca urmare a incompetenței instituției coordonate de el, în localizarea avionului prăbușit în Munții Apuseni, USL trece STS în subordinea Ministerului de Interne.
În acest sens, USL a depus la Camera Deputaților, luni seară, un proiect de lege, semnat de 140 de parlamentari, prin care STS trece la Ministerul de Interne.
STS va fi reorganizat ca Departament de Telecomunicații Speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și va fi condus de un secretar de stat,ajutat de trei subsecretari de stat, toți numiți de premier. Astfel că Marcel Opriș va fi dat afară prin reorganizarea STS.

Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea STS modifică Legea 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS şi OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea MAI şi stabileşte reorganizarea serviciului ca Departament în cadrul MAI.

STS va intra în Departamentul pentru Situații de Urgență de la Ministerul de Interne care va fi condus de dr. Raed Arafat.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că partidul său va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege prin care STS ar urma să treacă la MAI: Bineînţeles că vom ataca, dar să vedem de ce o facem. Nici în ceasul al 12-lea, Ponta nu recunoaşte că s-a ajuns în situaţia să moară oameni cu zile — vorbim de accidentul din Munţii Apuseni — sau nu ştie cum să se intervină la deszăpeziri, pentru că cei obligaţi de lege să-şi îndeplinească obligaţiile habar nu aveau. Nu aţi auzit de niciun comandament naţional de situaţie de urgenţă în primele trei zile după accidentul din Apuseni.

Vasile Blaga Blaga a argumentat că legile în vigoare privind intervenţia în situaţii de urgenţă erau foarte clare la momentul producerii accidentului aviatic din Apuseni, ceea ce nu ar mai justifica reorganizarea STS.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata