Breaking news

Băsescu pune pumnu în gura presei prin intermediul CSAT

loading...

Deranjat de campaniile denigratoare și critice la adresa lui de către anumite trusturi media, Traian Băsescu vrea să îngrădească libertatea presei prin intermediul  CSAT.

massmediaÎn Strategia Naţională de Apărare înaintată de Traian Băsescu, Parlamentului, printre altele se precizează în document și faptul că  ” fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora ” este considerat una dintre vulnerabilităţile României.

CSAT identifică, în document, principalele vulnerabilităţi ale României, printre acestea regăsindu-se şi “fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituţii ale statului, prin răspândirea de informaţii false despre activitatea acestora“, dar şi  “presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obţinerii de avantaje de natură economică sau în relaţia cu instituţii ale statului”.

Strategia de Apărare Naţională denunţă şi lipsa unui mecanism coerent de previziune, prognoză, programare, planificare, execuţie şi control  pe care să susţină conducerea bugetară în sistem multianual şi pe baza de rezultate şi dezechilibrele bugetare generate de decizii politice greşite.

Calitatea slabă a serviciilor publice de sănătate, decalajul de dezvoltare între regiunile României, tendinţele demografice negative şi procesul de îmbătrânire a populaţiei, calitatea scăzută a sistemului de educaţie prin degradarea actului educaţional se mai regăsesc în documentul CSAT remis Parlamentului.

”Nașul” de casă al lui Băsescu, Radu Moraru declara marţi seară în emisiunea Naşul că minciunile şi presiunile care se spun şi se exercită la talk-show-urile din România ţin de securitatea naţională şi că este treaba CSAT-ului să se ocupe de asta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata