Breaking news

Băsescu o dă din nou pe lacrimi. A plâns iar, de astă dată în fața noilor magistrați

loading...

Traian Băsescu s-a apucat să dea apă la șoricei în fața noilor magistrați pe care i-a chemat la Cotroceni, ca să-i felicite pentru absolvire.

basescu - cotroceniBăsescu s-a emoționat în fața noilor judecători care tocmai au absolvit Institutul de Magistratură.

Pentru mine această mică ceremonie are o semnificaţie deosebită, pentru că este ultima promoţie a Institutului Naţional al Magistraturii pentru care semnez decretele de intrare în magistratură. Am rugat consilierul juridic să-mi facă o socoteală înainte de această mică ceremonie şi am constatat că, în ultimii nouă ani, am semnat decrete pentru instalarea în prima funcţie pentru 2.999 de magistraţi. Mi-a părut rău că a lipsit unul ca să fie o cifră rotundă, dar nu mi-am permis să falsific rezultatul adunării, adunând şi numirile în funcţii de conducere, şi atunci am spus «numai tineri magistraţi». Asta înseamnă că în ultimii nouă ani în justiţia română au intrat foarte mulţi oameni tineri şi acest lucru – vă spun cu toată bucuria – se vede deja, se vede pentru că justiţia a început să aibă performanţe şi a început să dobândească încrederea populaţiei”,a spus Băsescu judecătorilor.

După care, la final de discurs, cu vocea gâtuită și mai mai să îl podidească plânsul, Băsescu a spus: Eu vă mulţumesc mult, aveţi o meserie grea şi extraordinar de importantă. Noi, toţi, ceilalţi la un loc, nu putem face pentru ţară cât puteţi face dumneavoastră, dacă vă menţineţi spiritul cu care astăzi păşiţi în magistratură. Şi eu vă mai spun un lucru pe care l-am mai spus şi altor promoţii: dacă priviţi la Constituţie şi la legile care guvernează justiţia veţi constata că independenţa este o opţiune personală. Constituţia României şi legile care guvernează justiţia vă garantează legal independenţa, dar, în realitate, veţi avea atâta independenţă câtă vă asumaţi fiecare dintre dumneavoastră. Vă doresc succes şi, repet, sunt mândru că în nouă ani am semnat decrete de intrare în magistratură pentru 2.999 de magistraţi, judecători şi procurori. Şi vă mai spun un lucru: dacă vreodată voi ajunge în faţa dumneavoastră în instanţa în care lucraţi, o să vă rog să vă aduceţi aminte că «nimeni nu este mai presus de lege». Vă mulţumesc.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata