Breaking news

Băsescu nu-l vrea pe Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor

loading...

Traian Băsescu a declarat luni seară, într-o conferință de presă susținută la Cotroceni, că va da un răspuns definitiv privind numirea lui Silaghi la Transporturi, pe 23 august.

basescu - ovidiu silaghiVictor Ponta rămâne interimar la Transporturi până cel puțin pe 23 august. Băsescu amână luarea unei decizii în privința semnării decretului de numire în funcția de Ministru al Transporturilor, a lui Ovidiu Silaghi.

Băsescu vrea ca Ponta să își asume până la captă procesul de privatizare a CFR Marfă, întrucât a lăudat această ”afacere” făcută de Fenechiu. Cu alte cuvinte, Băsescu vrea ca Ponta să-și rupă gâtul cu privatizarea CFR Marfă.

”este neoportună desemnarea unui ministru care nu a fost implicat în niciun fel în procesul de privatizare a CFR Marfă. CFR Marfă este o companie mare, este cea mai mare companie de transport mărfuri din România, este o companie strategică prin obligaţiile pe care le are în situaţii care reclamă mişcări ale Armatei Române în eventualitatea unor situaţii de criză şi de asemenea este o companie care are obligaţii asumate în ceea ce priveşte nevoile de transport NATO. De aceea, compania a fost şi în atenţia CSAT şi strict pe aceste domenii, şi nu pe ceea ce încearcă unii politicieni să spună: dar privatizarea a fost aprobată de CSAT. Nu, CSAT nu se ocupă de târguieli, de bani, ci se ocupă doar de problemele de securitate naţională. CSAT a solicitat însă să fie un investitor strategic. Mai mult decât atât, toţi ştim aprecierile extraordinare pe care le-a primit domnul Fenechiu de la domnul prim-ministru cu privire la modul cum s-a desfăşurat procesul de privatizare al companiei CFR Marfă şi, mai mult decât atât, cu privire la desemnarea câştigătorului. Legat de acest lucru, cred că dată fiind conjunctura de la Transporturi, singura soluţie corectă este ca ministrul interimar al Transporturilor, care cunoaşte şi public a apreciat procesul de privatizare la CFR Marfă, să rămână în funcţie măcar până la semnarea contractului, a contractului de privatizare.”, a spus Băsescu.

Șeful statului moare și de grija lui Silaghi, pe care nu vrea să-l scoată țap ispășitor cu privire la eșecul privatizării CFR Marfă.

”În mod legal, ministrul interimar al Transporturilor îşi termină mandatul pe 25 august, iar eu anunţ public că voi lua o decizie definitivă – n-am reuşit să schimb opţiunea celor doi – voi lua o decizie definitivă cu privire la domnul Silaghi pe data de 23 august, având în vedere că 25 august cade într-o duminică şi trebuie găsite soluţii înainte de duminică, deci voi lua o decizie vineri, 23 august, dacă resping sau, cu toate argumentele pe care le-am adus, dacă accept desemnarea domnului Silaghi. Dar până atunci ar fi timpul să se semneze sau să se respingă desemnarea contractului de privatizare, şi n-aş vrea să-l văd pe Silaghi, chiar aşa cum e, că devine ţapul ispăşitor al unei operaţiuni de privatizare, eventual de timpul Oltchim”, a mai spus Băsescu.

Președintele a spus că în CSAT s-a decis ca privatizarea CFR Marfă să se facă cu o companie strategică car să poată investi în companie. Și că actualul câștigător al licitației, Grup Feroviar Român, aleargă după bani pe la bănci ca să plătească suma licitată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata