Breaking news

Băsescu nu aprobă memorandumul cu FMI din cauza taxei de 7 eurocenți la carburanți

loading...

Traian Băsescu a anunțat luni seară, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, că a decis să nu aprobe memorandumul încheiat de Guvernul Ponta cu FMI.

basescu - ponta - fmiGuvernul Ponta primește o lovitură dură din partea lui Băsescu. Președintele României a anunțat luni seară că nu semnează memorandumul cu FMI pentru că acesta cuprinde introducerea unei accize de 7 eurocenți la carburanți.

Nu aprob memorandumul cu FMI, pentru că pe pagina a 3-a este făcută mențiunea, la obligațiile pe care și le asumă Guvernul, majorarea accizei la carburanți, cu 7 eurocenți. Nu îmi voi asuma această măsură pe care o consider anti economică și împotriva șansei de relansare a economiei”, a declarat Băsescu.

Președintele a precizat că în realitate taxa de 7 eurocenți va fi la pompă de 12 eurocenți pentru că se aplică TVA și inflația. Precizând că renegocierea memorandumului cu FMI, nu creează probleme economice României.

Sigur că România nu este dependentă de tranșe de bani de la fond, deci faptul că trebuie renegociat memorandumul, nu creează nicio problemă pentru România. Motivul pentru care nu aprob memorandumul și semnarea scrisorii este că nu doresc măsuri care să frâneze dezvoltarea economică. Iar banii care se adună din acciză, în realitate se aplică 12 cenți pentru că se aplică TVA, inflația și cursul de schimb din octombrie 2013, ceea ce înseamnă o creștere cu 8% a combustibilului pentru populație. Efectele vor fi devastatoare. Se va produce o creștere suplimentară a inflației. Foarte multe intreprinderi mici și mijlocii și firme de transport vor intra în insolvență sau faliment. Deci primii afectați vor fi pensionarii toți salariații, indiferent de categorie”, a mai spus Băsescu.

Președintele a spus că Guvernul Ponta are bani și că introducerea taxei pe carburanți cât și cea pe stâlp, nu este decât o modalitate de a colecta bani pentru campania electorală.

Băsescu a ținut să precizeze faptul că: Este fără precedent acest lucru, când refuz semnarea unui memorandum încheiat de Guvern, însă au negociat fără să aibă mandat aprobat de mine.

Președintele a mai spus la finalul declarației de presă că a informat FMI cu privire la poziția lui și că Guvernul Ponta poate să trimită memorandumul dar fără semnătura lui.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Foarte bine , macar acum Basescu e de partea noastra … chiar daca e doar de fatada si isi face campanie macar nu il lasa pe retardatul ala de ponta sa ne distruga complet !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata