Breaking news

Traian Băsescu, mită ascunsă în conturi bancare în băncile din Seychelles

loading...

Senatorul PNL, Sorin Roșca Stănescu dezvăluie conturile bancare, secrete deținute de Președintele României Traian Băsescu în Seychelles.

basescu conturi bancareSenatorul PNL, Sorin Roșca Stănescu face dezvăluiri incendiare despre conturile bancare ascunse ale lui Băsescu, în care președintele ar avea milioane de euro primiți drept mită de la mai multe companii multinaționale. O parte din bani ar fi depozitați și pe numele lui Elena Udrea și Daniel Morar, fost procuror șef la DNA.

Celui care ieri m-a dat în judecată pentru că am spus, în calitate de senator PNL, câteva adevăruri scandaloase vizând legăturile frauduloase pe care le are cu Gold Corporation în afacerea Roșia Montană, îi atrag astăzi atenția asupra propriilor sale conturi. Din străinătate. Depozite de bani. În sucursale bancare situate în Seychelles. Banii din aceste depozite provin de la o serie de corporații. Cum ar fi:  Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate și, fără doar și poate, RCS-RDS. Când mă refer la depozitele bancare deținute de Traian Băsescu, mă gândesc nu numai la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar și la depozitele deținute de Elena Udrea în aceeași sucursală și chiar de Marius Daniel Morar. Ca să nu mai vorbesc și de alți câțiva corifei ai Direcției Naționale Anticorupție. Una din plățile importante făcute anul trecut, în valoare de zeci de milioane de dolari – echivalent euro – au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Băsescu”, dezvăluie Sorin Roșca Stănescu.

Senatorul PNL îl acuză pe Băsescu că a girat și protejat ilegalitățile de la Roșia Montană în schimbul unor sume de bani cu multe zerouri, dezvăluind traseul mitei: Banii lichizi ai firmelor din România, reprezentând în ultimă instanță evaziune fiscală, ajung în nord-estul Italiei, în localitățile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autoturism Audi negru, cu număr de înmatriculare BC – 69 – FGC. Aici, o persoană, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani și îl transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elvețiană. Din Elveția, banii ajung în băncile din Seychelles. Aproape fiecare firmă care a livrat bani în beneficiul lui Traian Băsescu ori a acoliților acestuia, are trasee asemănătoare și doar intermediarii sunt diferiți.

Sorin Roșca Stănescu mai spune că este nerăbdător să ajungă în instanță în procesul intentat de Băsescu pentru a prezenta probe care susțin cele declarate de el: Dacă președintele Traian Băsescu tot a decis că este bine să mă dea în judecată, mă voi strădui și în viitor, așa cum fac și astăzi, să-i ofer motive cât mai consistente. Sunt tare curios să văd ce se va întâmpla în justiție atunci când,  vor fi făcute publice probele. Cu subiect și predicat. Și, după caz, cu fotografii, înregistrări audio și copii după documente oficiale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata