Breaking news

Băsescu mai dă un tun de un milion de euro. Și-a pus fiica să-i cumpere 290 de hectare de teren cu credit bancar

loading...

Traian Băsescu și -a pus fiica cea mare, pe notărița Ioana Băsescu, să cumpere 290 de hectare de teren agricol în localitatea Nana din judeţul Călăraşi, cu un milion de euro, bani luați de la o bancă.

basescu teren agricolÎn România, doar Băsescu și Udrea primesc credite de milioane de euro de la bănci. Românii de rând și firmele cu capital românesc, sunt refuzate de bănci.

Consiliat de Adrian Rădulescu, consilier prezidențial pe probleme agricole, Băsescu și-a pus fiica să cumpere terenul agricol. Și celebrul evazionist UNPR, Culiță Tărâță se pare că ar fi omul care-l consiliază pe Băsescu în materie de agricultură.

„În data de 9 septembrie 2013, am achiziţionat un teren în suprafaţă de 290,41 ha, în judeţul Călăraşi, de la o societate românească având asociat unic un cetăţean italian.Terenul a fost plătit dintr-un credit bancar ipotecar în valoare de 1.028.507,55 euro şi din surse proprii până la concurenţa sumei de 1.306.845 euro , adică suma de 278.337,45 euro”, a precizat Ioana Băsescu pentru Mediafax.

Aceasta menţionează că preţul negociat a fost de 4.500 de euro pe hectar, iar impozitul pe transferul proprietăţii a fost achitat de vânzător, conform prevederilor Codului Fiscal şi Normelor de punere în aplicare a acestuia.

Cele 300 de hectare de teren agricol cumpărate în luna septembrie 2013, în comuna Nana, judeţul Călăraşi, de Băsescu, a fost dat în arendă şi pe care cultivă orz şi grâu.

Ea menţionează că preţul negociat a fost de 4.500 de euro pe hectar, iar impozitul pe transferul proprietăţii a fost achitat de vânzător, conform prevederilor Codului Fiscal şi Normelor de punere în aplicare a acestuia.

Înainte ca Ioana Băsescu să cumpere terenul, acesta era lucrat în arendă de firma ginerelui Tudoriţei Nicolae, secretara Primăriei Nana. Contractul cu această firmă a fost reziliat.

Preţul de achiziţie ar fi fost de 4.700 de euro pe hectar, conform Antena 3, ceea ce ar însemna că Ioana Băsescu a plătit în total 1,41 milioane de euro pe acest teren.

Terenul din Nana este foarte bine amplasat – la 55 km de centrul Bucureştiului şi la 14 km de Autostrada Soarelui şi de Fundulea, şi foarte productiv, este în inima Bărăganului, teren fertil.

Rămâne un mister modalitatea prin care Ioana Băsescu a reușit să ia credit bancar, peste un milion de euro și cu ce garanții?!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata