Breaking news

Băsescu l-a sunat pe procurorul DNA, Lucian Papici ca să-i ceară scuze

loading...

Traian Băsescu l-a sunat miercuri pe procurorul DNA, Lucian Papici ca să-i ceară scuze pentru că a fost implicat  involuntar în scandalul achiziției de terenuri.

basescu si papiciÎntr-o declarație oficială de presă, susținută miercuri seară la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a mărturisit că nu îl cunoaște personal pe procurorul Papici și că azi l-a sunat pentru prima dată ca să-i ceară scuze.

Nu l-am cunoscut pe procurorul Papici niciodată, l-am sunat astăzi ca să-i cer scuze pentru că este implicat în jocuri politice din cauza unui procuror mincinos. A fost surprins când l-am sunat. Nu l-am văzut niciodată, i-am văzut prima dată poza prin ziare și am văzut că e tuns zero. Mă așteptam să fie mai bătrân, dar este tânăr. Și repet, nu l-am întrebat despre dosar, i-am cerut doar scuze că datorită jocului murdar al lui ponta a fost implicat într-un scandal public”, a declarat Traian Băsescu.

După care, președintele a continuat atacul virulent la adresa premierului Victor Ponta, pe care l-a făcut plagiator mic și mincinos.

Vreau să am o reacţie legată de ideile premierului plagiator legat de înfiinţarea unei comisii speciale. Dânsul a vorbit astăzi despre două comisii de anchetă. Nu am nicio obiecţie despre prima. Cea de-a doua sa referă la activitatea procurorului Papici şi la tranzacţia fiicei mele Ioana Băsescu. Premierul încearcă să reîncălzească ceea ce nu i-a reuşit cu falsul SRS, dând de înţeles că procurorul Papici a fost implicat în investigarea unor terenuri, premergător achiziţiei făcute de Ioana Băsescu. Premierul înţelege să conducă Guvernul prin minciună. Având în stradă studenţi, scandalul Roşia Montană, încearcă să acopere prin minciună realităţile zilei”, a spus Băsescu.

După care și-a îndreptat atacul asupra postului de știri Antena 3, pe care a acuzat-o că s-ar afla în spatele falsului cu privire la verificările făcute de procurorul Papici în legătură cu achiziția de teren agricol în comuna Nana din județul Călărași, de către Ioana Băsescu.

Am aflat între timp care este şi geneza falsului, care pleacă de la o revistă a Antenei 3, care arată încă o dată legătura strânsă între turnătorul Voiculescu şi plagiatorul Ponta. Am aflat că procurorul Papici a derulat o anchetă, nu dânsul, ci secţia. O anchetă bazată pe o reclamaţie din 2012. Nu a existat nicio legătură între anchetă şi achiziţia de către Ioana Băsescu. E plângerea făcută de un cetăţean care a lucrat la staţiunea Fundulea şi care a depus o plângere şi la primul-ministru. Plagiatorul nu se opreşte de la minciună”, a precizat Băsescu.

După care și-a manifestat nemulțumirea pentru faptul că Ponta i-a atacat fiica și i-a cerut premierului să fie bărbat și să se bată cu el: Vreau să-i spun plagiatorului mic că dacă are o bătălie politică, să o ducă cu mine, ca între bărbaţi. Fiica mea, Ioana, nu este implicată în politică. Un om care încearcă să angreneze un notar, un om care-şi vede de viaţa lui, este foarte degradat moral. Ce-i pot spune lui Victor Ponta, plagiator mic şi mincinos. Dacă vrei să ai dispute politice în timp ce ai probleme cu Roşia Montană, cu studenţii, cu gazele de şist, vino să discutăm public. Las-o pe fiica mea în pace. Sau depune o sesizare la Parchet. Ca să o pot ataca prin denunţ calomnios.

Declarația lui Băsescu vine după ce azi, Premierul Victor Ponta a declarat ca Parlamentul va forma o comisie care să investigheze acuzaţiile aduse în presă preşedintelui Traian Băsescu că şi-ar fi folosit consilierul Arian Rădulescu și pe procurorul DNA, Lucian Papici, pentru a o ajuta pe fiica sa să cumpere terenuri agricole în Călăraşi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata