Breaking news

Băsescu l-a sunat pe Procurorul General Tiberiu Nițu după ce i-a fost pus sechestru pe moșia de la Nana

loading...

Tiberiu Niţu a declarat miercuri, că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu l-a sunat casă vorbească cu el după ce procurorii au pus sechestrul pe moșia de la Nana.

basescu - tiberiu nituProcurorul General al României a spus jurnaliștilor că Băsescu a sunat la “cabinetul” de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce a fost pus sechestru pe terenuri din localitatea Nana.

Întrebat de jurnaliști, de ce l-a sunat Băsescu și ce i-a cerut fostul președinte, Tiberiu Niţu a răspuns: Nu eu vă pot răspunde, cel care iniţiază un apel ştie de ce-l iniţiază şi pentru ce. (…). Nu am avut nicio discuţie cu dumnealui.

În dosarul Nana, procurorii de la Parchetul General au pus sub sechestru mai multe bunuri mobile şi imobile, dar şi un teren de 735 de hectare, în cazul căruia procurorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal.

Din cele peste 700 de hectare puse sub sechestru de procurori, face parte şi terenul Ioanei Băsescu, fiica lui Traian Băsescu.

Ioana Băsescu a contestat în instanţă sechestrul pus de procurori, însă Tribunalul Călăraşi i-a respins apelul.

Opt membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, între care şi primarul Gheorghe Dobre, sunt inculpaţi, în dosarul instrumentat de Parchetul General, privind posibila retrocedare ilegală a unor terenuri.

Ioana Băsescu a cumpărat în septembrie 2013, 300 de hectare de teren agricol în comuna Nana din județul Călărași, cu un credit de un milion de euro luat de la CEC Bank.

În februarie 2015, Băsescu a încercat să vând terenul de la Nana, cu circa 7 milioane de euro, unei firme olandeze.

Însă, din cauza sechestrului, Băsescu nu mai poate înstrăina niciun centimetru de pământ de la Nana, până când ancheta nu este finalizată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata