Breaking news

Băsescu îndeamnă moldovenii să ceară Unirea Republicii Moldova cu România

loading...

Traian Băsescu îndeamnă moldovenii de peste Prut să ceară Unirea cu România. Anunțul a fost făcut luni, la Izvoru Mureşului în județul Harghita, la Universitatea de Vară a românilor.

basescu - moldovaPentru a doua oară în doar trei săptămâni, Băsescu face apel la moldoveni să ceară Unirea cu România dacă asta vor, și o vor avea.

Deocamdată ceea ce ştim cert este că în Uniunea Europeană ne putem întâlni toţi, şi românii din Serbia, şi românii din Republica Moldova şi cei din Ucraina. Cu românii din Ungaria ne-am întâlnit deja. Cu privire la Moldova şi Ucraina, pe noi ne deranjează faptul că în Ucraina se încearcă această împărţire a românilor între moldoveni şi români. Eu fac un apel la vorbitorii de limbă română din Ucraina să înţeleagă că sunt români şi să se declare români, şi nu moldoveni. Aici există o dificultate. Atâta timp cât în Constituţia Republicii Moldova se vorbeşte de moldoveni, de limba moldovenească acesta este un impediment. Eu sper ca majoritatea pro-europeană din parlamentul de la Chişinău va lua în discuţie acest subiect. Cred că, în primul rând de la cetăţenii Republicii Moldovei trebuie să plece corectarea istoriei în propria Constituţie. Vorbim de unirea Republicii Moldova cu România. Există în populaţia Republicii Moldova şi un filon sănătos care merge spre acest lucru. Dar cei care reprezentaţi aici asociaţii din Republica Moldova puteţi să o spuneţi deschis că marea majoritate nu doreşte unirea, în acest moment, cu România. Iar eu spun ce am mai spus la Chişinău. Le spun cetăţenilor Republicii Moldova: Cereţi unirea şi o veţi avea”, a spus Băsescu.

Declarația de azi vine după cea de la Chișinău din 18 iulie, în care făcea apel la moldoveni să solicite unirea cu România.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata