Breaking news

Băsescu îl face laș pe Ponta în problematica Roșia Montană și amenință cu referendum

loading...

Băsescu îl face laș pe Ponta pentru că refuză să își asume răspunderea în proiectul Roșia Montană, întrebându-l totodată câți bani a primit pentru aprobarea proiectului în Guvern.

ponta - basescuBăsescu îl face praf pe premierul Victor Ponta după ce acesta s-a sucit în câteva zile de când Guvernul pe care-l conduce a aprobat proiectul de lege privind Roșia Montană.

Marți, 28 august 2013, Guvernul Ponta a adoptat proiectul de lege privind începerea exploatării la Roșia Montană și a trimis actul normativ spre aprobare în Parlament. Duminică, când a văzut ce reacții negative a provocat, Ponta s-a sucit și a spus că în calitate de parlamentar nu va vota proiectul de lege.

Atât i-a trebuit lui Băsescu care l-a așteptat la cotitură să îi tragă încă o lovitură. Luni, în cadrul interviului adevărul live, Președintele l-a făcut laș pe Ponta, l-a întrebat câți bani a luat pentru Roșia Montană și a amenințat că face referendum pentru proiectul minier, simultan cu europarlamentarele.

Vă aduceţi aminte cum ţipa Victor Ponta din opoziţie câţi bani a luat Băsescu pentru semnarea proiectului de la Roşia Montană şi nici nu semnasem nimic, acum îl întreb eu: Ponta câţi bani ai luat să semnezi pentru Roşia Montană?”, a spus Băsescu pentru Adevărul.

Băsescu a precizat că Victor Ponta trebuie întrebat ce îl întreba şi acesta pe el când susţinea proiectul, adăugând că în acest caz nu poţi să fii “inconsecvent”.

„Eu nu am o problemă să declanşez un referendum naţional pe tema asta. Dimpotrivă, dacă dezbaterile continuă şi nu găsim un mod de a face proiectul acceptabil, decidem democratic prin referendum. Nu exclud posibilitatea să-l organizez odată cu europarlamentarele“, a declarat preşedintele.

După care, Băsescu a condamnat gestul premierului de a trimite proiectul în Parlament: Nu are nevoie de lege o asemenea decizie, e suficientă o HG. E tipică actualului Guvern laşitatea, neasumarea. Guvernul trebuia să anunţe că dezbatem în Guvern problema, ar fi perceput semnalele societăţii şi deschidea un dialog.   

Proiectul Roșia Montană a fost aprobat în urma negocierilor dintre Guvernul Ponta și compania canadiană Gabriel Resources.

Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016, după ce planul urbanistic zonal va fi aprobat până la sfârşitul acestui an, iar participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni.

Duminică seară, peste 2.000 de persoane au protestat la București, în Piața Universității și la Guvern, împotriva proiectului de la Roșia Montană.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata