Breaking news

Băsescu îl amenință pe procurorul general al României: vă sun pentru că eu v-am numit, prin decret

loading...

Traian Băsescu l-a luat la rost, luni, în cadrul ședinței CSM, pe procurorul general al României, Tiberiu Nițu, căruia i-a reproșat că s-a dus la Ponta să-i spună că l-a sunat. După care, Băsescu l-a amenințat spunându-i că el l-a numit în funcție.

basescu si tiberiu nituSchimb dur de replici, luni în ședința CSM, între Preşedintele Băsescu și procurorul general al României, Tiberiu Nițu.

Băsescu i-a spus că îl va mai suna când vor fi probleme în funcţionarea sistemului, Niţu răspunzând că el nu i-a spus nici să-l sune, nici să nu-l sune şi că nu s-a dus nicăieri, iar Băsescu a replicat: “Ei, nu v-aţi dus”.

Domnule procuror general, pentru că tot ne-am întâlnit aici, vreau să vă spun că o să vă mai sun, când o să fie probleme care vizează funcţionarea sistemului, pentru că, până la urmă, eu v-am numit, prin decret. Eu nu-s bun numai să numesc prin decret şi nu o să vă sun niciodată pentru vreun dosar, dar pentru lucruri în care am atribuţiuni, ca spre exemplu a veghea la buna funcţionare a statului, o să vă sun. Şi pe dumneavoastră, şi pe preşedintele CSM“, i-a spus Traian Băsescu lui Tiberiu Niţu, luni, în şedinţa CSM.

Procurorul general a replicat: “Eu nu v-am spus nici să mă sunaţi, nici să nu mă sunaţi. Nu m-am dus nicăieri“.

Ei, nu v-aţi dus“, a spus preşedintele.

Nu m-am dus la televizor“, a continuat Niţu.

Nu la televizor, ştiţi unde v-aţi dus. Bine. O lăsăm aşa“, a replicat preşedintele râzând.

Şeful statului i-a mulţumit lui Niţu că i-a trimis o scrisoare prin care îl ruga să respingă legea amnistierii şi graţierii. “Nu-i la mine legea, e la Curtea Costituţională“, a ţinut să precizeze Băsescu.

Niţu a explicat că scrisoarea se referea la momentul în care legea urma să ajungă la preşedinte, pentru promulgare.

Deci, reacţii am avut. Deşi aveaţi scrisoarea şi atunci când aţi spus că nu am avut nicio reacţie. Dar, iarăşi, eu nu am ieşit la televizor, şi nu ies“, i-a spus Niţu şefului statului.

Eu sunt politician“, i-a răspuns Traian Băsescu.

Iar eu sunt magistrat“, a replicat Niţu.

Nu era la mine legea. Îmi mai scrieţi ceva dacă ajunge legea?“, a întrebat preşedintele, procurorul general spunând că are scrisoarea în calculator.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata