Breaking news

Băsescu îl acuză pe Ponta că atacă justiția și îi cere premierului să revină în atribuțiile constituționale

loading...

Băsescu îi cere premierului Ponta să nu mai atace justiția și să revină în atribuțiile constituționale. Solicitarea președintelui vine după declarațiile făcute luni seară de Ponta, cu privire la condamnarea lui Adrian Năstase.

ponta si basescu blat procuroriBăsescu se erijează în Sfântul Justiției României, arătându-se profund îngrijorat de atacul lui și îi Ponta la adresa stimabilei Justiții Independente, coordonată de președinte.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă cu profundă îngrijorare de atacurile prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, la adresa justiției făcute în ultima perioadă, inclusiv în data de 6 ianuarie a.c. Domnul președinte Traian Băsescu consideră că aceste declarații aduc prejudicii grave României în calitate de stat membru al Uniunii Europene și NATO. Totodată, aceste declarații sunt incompatibile cu exigențele funcției de prim-ministru într-un stat al Uniunii Europene”, se precizează în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

După care, prin intermediul aceluiași comunicat de presă, Băsescu îi cere lui Ponta să revină în limitele constituționale și să înceteze atacul asupra justiției: Domnul președinte Traian Băsescu îi cere imperativ domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să înceteze de îndată orice atac la adresa justiției și să reintre în atribuțiile constituționale ale funcției de prim-ministru. Totodată, domnul președinte Traian Băsescu îi cere public domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta să respecte Acordul de colaborare instituțională între președintele României și prim-ministrul Guvernului, în care elementul central se referă la susținerea independenței justiției.

În replică la acuzațiile lui Băsescu, premierul Ponta a spus marți în ședința de Guvern că: Eu nu mă bat cu justiţia, mă bat cu Băsescu. Sunt convins că sunteţi alături de mine în bătălia cu regimul Băsescu. Am vpzut că nu a înţeles domnul preşedinte. A zis că m-aş bate cu justiţia. Eu nu mă bat cu justiţia, mă bat cu el şi cu cozile lui de topor. Vă rog pe toţi să aveţi curaj şi să ştim că pentru ce ne-au votat oamenii se întâmplă în fiecare zi.

Băsescu vorbește de atacuri la adresa justiției, după ce ieri, în cadrul CSM i-a cerut socoteală procurorului general și pe care l-a avertizat că el l-a pus în funcție și că o să-l sune ori de câte ori are chef.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata