Breaking news

Băsescu recidivează în abuzuri și cere Ecaterinei Andronescu o declarație că nu a plagiat

loading...

Băsescu îi solicită și Ecaterinei Andronescu să dea o declarație că nu a plagiat teza de doctorat.

Băsescu recidivează și continuă atacul murdar la adresa Guvernului Ponta. După ce săptămâna trecută i-a cerut lui Puiu Hașotti o declarație pe propie răspundere că nu a plagiat, ca să-l învestească în funcția de Ministru al Culturii, azi a venit rândul Ecaterinei Andronescu.

În plus față de Hașotti, Băsescu cere ca Andronescu să spună dacă a plagiat teza sa de doctorat sau alte teze la care a fost îndrumător și să se lămurească problema cu incompatibilitatea.

Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de învestire, președintele României, domnul Traian Băsescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, că ar considera potrivit, ca, înainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu să depună, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declarație pe proprie răspundere prin care să asigure că nu este implicată în acțiuni de plagiat în propria lucrare de doctorat și în lucrările științifice și în doctoratele pe care le-a coordonat. De asemenea, președintele României, domnul Traian Băsescu, a mai transmis, în scrisoare, că ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu să asigure că nu se află în stare de incompatibilitate, conform normelor legale în vigoare”, se precizează în comunicatul de presă al Adminsitrației Prezidențiale.

Ecaterina Andronescu se judecă cu Agenția Națională de Integritate care a declarat-o incompatiblilă pentru că în timpul mandatului de ministru şi-a finanţat propriul proiect cu suma de 40,000 de lei, prin faptul că a condus timp de un an şi jumătate un proiect pentru masteranzi. La asta se mai adaugă şi starea de incompatibilitate din prezent, întrucât deţine funcţia de rector şi este şi senator. Dosarul se află la Înalta Curte de Casație și Justiție care va trebui să decidă dacă Ecaterina Andronescu se află în stare de incompatibilitate.

Astăzi de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni va avea loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a Ecaterina Andronescu în funcția de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Numirea lui Ecaterina Andronescu în funcția de Ministru al Educației survine după ce interimatul lui Liviu Pop a expirat vineri.

Procedura legislativă de numire în funcție a unui ministru nu prevede ca acesta să dea declarații pe propie răspundere că a plagiat sau nu, acest lucru fiind un abuz din partea președintelui României, ca parte din războiul cu USL și cu premierul Victor Ponta.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    ASTA-I OBSEDAT FIR-AR MASA A DRACULUI SA FIE !!! PIEI DREAQ SATANAAAA !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata