Breaking news

Traian Băsescu flutură iar demisia din funcție

loading...

Traian Băsescu spune iar că își dă demisia dacă Ponta este de acord cu revizuirea Constituției României.

Luni seară, după jurământul de învestitură al Ecaterinei Andronescu în funcția de Ministru al Educației, Băsescu i-a înmânat lui Ponta o scrisoare în care spune că e dispus să demisioneze.

Intenția de demisie curpinsă în scrisoare este condiționată de revizuirea Constituției României.

Surse guvernamentale au precizat că scrisoarea dată lui Ponta astă seară de către Băsescu, este acceași pe care a premierul a rupt-o pe 7 aprilie la congresul PSD.

Nu avem ce negocia cu Traian Băsescu. N-avem nevoie de miciunile şi propunerile lui otrăvite”, a declarat Victor Ponta la Congresul din 7 aprilie.

Gestul lui Băsescu survine la o zi după ce Victor Ponta a declarat în cadrul emisiunii ”Punctul de întîlnire” de la Antena 3, că este dispus să își dea demisia doar dacă și Băsescu o va face.

Ponta a spus că e dispus să renunțe la mandatul de premieră și să se întoarcă împreună cu Băsescu la popor.

Premierul l-a acuzat pe Băsescu că acesta blochează România prin intermediul CCR și a altor instituții pe care le mai controlează.

Victor Ponta a confirmat luni seară în ședința de guvern, faptul că a primit de la Băsescu scrisoarea trimisă și în 7 aprilie 2012.

”Pentru că am văzut că întotodeauna când apare un gest mai excentric începe o isterie naţională, vreau să vă informez că domnul preşedinte mi-a dat o mapă în care era scrisoarea pe care mi-o trimisese mie, domnului Antonescu şi domnului Constantin înainte de congresele noastre reunite, cu modificarea Constituţiei. Nu am apucat să văd la televizor, dar am înţeles că e o dezbatere naţională sau europeană cu ce mi-a dat mie preşedintele. Sper că am rezolvat marea problemă a media în această secundă”, a spus Ponta miniştrilor, la Palatul Victoria

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata