Breaking news

Băsescu, devoratorul de premieri. I-a distrus pe Roman, Stolojan, Ciorbea și Năstase

loading...

Traian Băsescu și-a clădit ascensiunea în politică până la cea mai înaltă funcție în statul român, călcând pe cadavre și distrugându-și fără milă, prietenii, camarazii și colegii de partid.

basescu - nastase - roman - stolojan si ciorbeaTraian Băsescu este unul dintre cei mai odioși președinți pe care i-a avut România, în toată istoria sa.

Un om care și-a bătut joc timp de zece ani de poporul român, încăierând diferite categorii sociale pentru a le dezbina, și astfel să le poată stăpâni mai ușor.

În 10 ani de domnie la Cotroceni, Băsescu a stat la butoane pentru a-și feri spatele de dosarele penale, și-a pus oamenii loiali în funcții cheie și și-a sporit în mod ilicit averea prin fiicele sale și prin alți prieteni apropiați, precum Elena Udrea.

Băsescu a reușit toate astea pentru că și-a clădit cu precizie o carieră politică distrugând tot în jurul lui. S-a folosit de prieteni și colegi de partid după care le-a distrus cariera politică. În bogatul său palmares de distrugător de oameni, se află și patru premieri ai României: Theodor Stolojan, Victor Ciorbea, Petre Roman și Adrian Năstase.

Theodor Stolojan trebuia să devină în 2007, Președintele României. Numai că prin șantaj, Băsescu a înscenat retragerea lui Stolojan, într-o conferință de presă lacrimogenă, demnă de telenovelele sud-americane. I-a promis în schimb funcția de premier. Dar ce să vezi, iar s-a îmbolnăvit subit și s-a retras din cursă. Azi, Stolojan este o fantomă, fără niciun cuvânt în politică, cu o carieră politică eșuată.

Petre Roman a rămas fără partidul pe care l-a creat, a fost dat afară din PD, din parlament și i-a pârjolit cariera politică. Acum, fostul premier e un simplu deputat PNL fără un cuvânt prea greu în partid.

Victor Ciorbea a simțit pe propria piele blestemul ”Băsescu”. I-a dărâmat Guvernul, partidul și cariera politică. Deși era unul dintre oamenii politici pe val în anii 1990, Ciorbea a ajuns acum un no name. Abia a mai prins un mandat de senator pe listele USL.

Adrian Năstase este cel de-al patrulea premier al României, distrus de Băsescu. Năstase a pierdut din cauza lui Băsescu, mai mult decât cei trei la un loc. A pierdut alegerile prezidențiale din 2004, a pierdut șefia PSD, șefia Camerei Deputaților, calitatea de parlamentar, mare parte din avere, dar cel mai important lucru pe care și l-a pierdut este: libertatea. Năstase a fost condamnat luni, pentru a doua oară la închisoare cu executare, de astă dată în dosarul Zambaccian, pentru luare de mită în formă continuată.

Și toate astea le-a reușit Băsescu din ură și răzbunare cruntă pe cei care fie i-au fost prieteni, colegi sau adversari politici.

Un vechi proverb românesc spune că ”Cine seamănă vânt, culege furtună”. O țară întreagă știe ce a semănat Băsescu. Oare nu a venit încă vremea recoltei?!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata