Breaking news

Băsescu despre spusele lui Rogozin: Trebuie aflat câtă votcă consumase înainte să facă aceste declaraţii

loading...

Băsescu îl taxează dur pe Rogozin cu privire la declarațiile oficialului rus la adresa României și se întreabă câte pahare de votcă a consumat acesta înainte de a face astfel de declarații.

basescu si rogozinBăsescu a declarat, duminică, la Timişoara, cu privire la atacurile vicepremierului rus Dmitri Rogozin la adresa României, că trebuie aflat mai întâi câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă asemenea declaraţii.

La astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie să aflăm câtă votcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii. E o declaraţie lipsită total de respect faţă de un alt stat, faţă de orice altceva ce nu reprezintă Mama Rusia“, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro preşedintele Traian Băsescu.

Întrebat, sâmbătă seară, la Arad, despre ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, preşedintele Traian Băsescu a spus: Cred că era nervos şi a vorbit gura fără el. La Rogozin nu-i nimic de mirare din punctul ăsta de vedere.  

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat sâmbătă că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, la Chişinău, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass.

Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru să se întoarcă din drum“, a scris vicepremierul rus într-un mesaj postat pe Twitter.

După care a acuzat România că i-a închis spațiul aerian: La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec. Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160.

Câteva minute mai târziu, Rogozin a continuat, în alt mesaj, „dar industria apărării are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a rămas în urmă”.

Pentru a-şi demonstra cele spuse, Rogozin a postat o fotografie în care apare în faţa clădirii Aeroportului Domodedova de la Moscova.

Ministerul român de Externe a reacţionat sâmbătă imediat, apreciind că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezintă „o declaraţie foarte gravă”, şi a solicitat autorităţilor de la Moscova să precizeze public dacă afirmaţiile citate reprezintă poziţia oficială faţă de România.

După reacţia MAE, Dmitri Rogozin a postat atât pe contul său de Twitter, cât şi pe cel de Facebook: „Ei bine, domnilor din România, în curând vă vom explica totul – cine sunteţi şi ce credem despre voi”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata