Breaking news

Băsescu, declarație halucinantă: Ucraina NU a fost invadată de ruși

loading...

Președintele României, Traian Băsescu a declarat joi seară, într-o declarație oficială de presă, susținută la Palatul Cotroceni, că ”nu este nicio invazie în Ucraina”, că deși au pătruns pe teritoriul acestei țări, militari ruși, nu se poate vorbi totuși de invazie.

traian basescuÎn timp ce SUA și NATO confirmă invazia militarilor ruși în estul Ucrainei, Băsescu susține contrariul. Președintele a spus joi seară că pătrunderea a peste 1000 de militari ruși în Ucraina, nu poate fi considerată drept o invazie.

România nu apreciază că împotriva Ucrainei s-a produs o invazie. Invazia înseamnă toate categoriile de forţe. Ceea ce se petrece în estul Ucrainei este o escaladare semnificativă a sprijinului pe care Rusia îl acordă separatiştilor. În analiza pe care am făcut-o astăzi cu MAE, cu serviciile de informaţii ale armatei, SIE şi SRI, putem aprecia că urmare a introducerii de tehnică militară şi specialişti se produce o debalansare a forţelor în favoarea separatiştilor”, a spus Băsescu, joi seară la Cotroceni.

După care Băsescu a spus că: Armata ucraineană se află în dificultate şi sunt necesare mijloace tehnice militare suplimentare. România condamnă acţiunile Rusiei de a sprijini separatiştii. România reafirmă susţinerea pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Obiectivul lui Putin este să realizeze o Transnistrie de dimensiuni mult mai mari în Ucraina.

Declarațiile lui Băsescu vin în contradicție cu cele ale președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko și ale unui oficial NATO. Aceștia au spus că Rusia a invadat militar estul Ucrainei, și că peste 1000 de militari ruși au pătruns cu armament. Și că trupele ruse au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk.

Cât privește convocarea unei ședințe CSAT, așa cum a sugerat Ministrul Titus Corlățean, Băsescu a spus sec că: NU SE IMPUNE.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata