Breaking news

Traian Băsescu recunoaște că i-a cerut Monei pivnicerul să-l pună procuror general pe Daniel Morar

loading...

Traian Băsescu a confirmat joi seară la emisiunea ”Sub semnul întrebării” de la B1 TV, că s-a văzut cu Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, căreia i-a cerut să-l pună Procuror General pe Daniel Morar.

basescu - raport mcvBăsescu a declarat joi seară la B1 TV că i-a cerut Monei Pivniceru să-l numească pe Daniel Morar la Parchetul General pe motiv că este credibil, cunoscut și fără pată.

”Categoric da. Și nu a fost una, au fost mai multe, am rostit acest nume. Daca nu-l vreți pe Morar, și eu sunt de acord că țara asta nu are un singur procuror. Pivniceru poate să-mi propună încă 30 de procurori la fel de respectabili, crdibili ca Morar. Problema este că nu sunt așa de cunoscuți ca Morar. Dacă vreți să deveniți credibili, puneți un procuror credibil. Nu crapă nimeni dacă îl mai pun încă 3 ani”, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a spus că s-a văzut de mai multe ori cu Mona Pivniceru la Palatul Cotroceni unde au discutat despre numirile la parchetul general și DNA.

Întrebat de Robert Turcescu dacă crede că se fac presiuni politice asupra Monei Pivniceru, dinspre USL, ca să nu-l numească pe Daniel Morar, Băsescu a spus că DA.

Băsescu precizând că răspunsul Monei Pivniceru la propunerea cu Daniel Morar la Parchetul General a fost: NICIODATĂ.

”Pivniceru mi-a spus foarte deschis: niciodată. Eu nu fac o presiune, eu le-am dat o soluție facilă de credibilizare a numirii procurorilor. Și eu sunt adeptul ideii că țara are mult mai mulți procurori decât Morar. Morar și încă 2-3 sunt însă recunoscuți, nu trebuie să mai stea să-i observe până la raportul mcv din decembrie. Am propus-o ca o variantă de a stinge rapid și credibil un punct. Trebuie să ne ferim în orice situație de a pune oameni cu care să te înțelegi. Sunt convins că doamna Pivniceru poate propune un procuror credibil”, a mai declarat Băsescu.

Traian Băsescu se pare că uită de faptul că Daniel Morar a băgat un om la închisoare, nevinovat, care mai apoi a câștigat la CEDO, despăgubiri, plătite de statul român.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata