Breaking news

Băsescu cheamă românii la vot și acuză Guvernul că obstrucționează votul în Diaspora

loading...
0 4

Traian Băsescu a susținut vineri seară, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a făcut apel la români să iasă la vot. După care a acuzat Guvernul că obstrucționează votul din Diaspora.

traian basescuBăsescu cheamă românii la vot, duminică, pentru a-și alege președintele, la distanță de doi ani de zile, când le cerea să nu iasă la votul de la referendum din 2012 ca să nu se facă pragul de participare și el să fie demis.

Președintele și-a adus aminte că votul este un drept constituțional pe care românii trebuie să și-l exercite. Astfel că a făcut apel în mod repetat, în cadrul declarației de vineri seară, să iasă masiv la vot, evident cu îndemnul subliminal să dea votul pentru omul său, Iohannis.

Primul meu mesaj pentru români este să meargă la vot, indiferent unde s-ar afla. Trebuie să meargă la vot! În România, votul nu e obligatoriu, dar, în acest moment, se trece într-o altă etapă şi ar fi rău pentru viitorul ţării dacă românii nu ar face efortul să meargă la vot. O menţiune specială pentru românii din străinătate, ei au mai avut o importanţă capitală în continuarea proceselor de modernizare a României în 2009. Îi rog în mod special pe românii din străinătate să meargă la vot”, a spus Băsescu.

După care, președintele a acuzat Guvernul că obstrucționează votul din Diaspora.

”În ceea ce priveşte campania, până la urmă se finalizează teoretic azi, la 24:00, dar, în fapt, tot acest zbucium al spectrului politic, al cetăţenilor simpli din campanie, se finalizează duminică. Aş face observaţia asupra căreia aşez toată responsabilitatea preşedinelui României că a fost evident faptul că membrii Guvernului, MAE, încearcă să obstrucţioneze votul românilor din străinătate. Avem elemente foarte clare din care rezultă asta. Comunicatul de ieri al MAE german, care a demontat afirmaţiile făcute de Ponta că nu se pot înfiinţa secţii în afara consulatelor onorifice şi ambasadelor. Am constatat că speranţa mea la numirea lui Meleşcanu a fost una deşartă, el a continuat poziţia incorectă a lui Corlăţean, încercând să demonstreze că nu pot organiza alte secţii de votare decât cele din turul 1. Este o miniciună, aveau interpretarea art 54 de către BEC şi aveau la dispoziţie ordonanţa de urgenţă prin care puteau înfiinţa noi secţii, suspendând anumite prevederi din legea pentru organizarea alegerilor. Din păcate, Guvernul a vehiculat minciuni”, a mai precizat Băsescu.

Pe 16 decembrie, de la ora 7 dimineața și până la ora 21.00, peste 18,3 milioane de români sunt așteptați la urne pentru a-și alege președintele. Au de ales între Victor Ponta și Klaus Iohannis.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata