Breaking news

Băsescu cere SRI și SIE să afle cine a spionat-o la Paris pe Elena Udrea

loading...

Traian Băsescu a declarat vineri seară la Realitatea TV că a cerut șefilor SIE și SRI să cerceteze și să afle cine le-a filat la Paris pe Elena Udrea și Alina Bica. Președintele a spus că vrea să știe de pe ce calculator a fost creat blogul care a publicat fotografiile cu pricina.

traian basescuDupă ce joi seară a mers la B1 TV ca să o apere pe Udrea spunând că aceasta a fost filată de un serviciu secret din România și unul din Franța, vineri seară, la Realitatea TV, Băsescu a anunțat că a dat ordin SIE și SRI să afle cine a făcut filajul.

Traian Băsescu a spus la Realitatea TV că ținta filajului nu era Elena Udrea ci Alina Bica, șefa DIICOT.

E evident că Bica a fost supravegheată pentru că pentru ea au fost luate facturile în februarie. Udrea nu interesa, ea a venit ca un bonus, după ce şi-a depus candidatura. Udrea a devenit de interes după depunerea candidaturii. De ce? Îngrijorarea pentru poziţia lui Udrea după turul 1, către cine va încerca să ducă voturile pe care le-a primit. Cred foarte puţin în teoria că cel care are un bagaj de voturi le transferă la simpla indicaţie.  Trebuie să aibă comunicare cu opinia publică, chiar nespunând nimic. Eu ştiu atmosfera. Am discutat cu şefii celor două servicii şi tema EADS, cu acel freelancer, astăzi, şi tema urmăririi procurorului Bica, doamnei Topoliceanu şi a doamnei Udrea. Cineva a făcut acest filaj. Nu e vorba de paparazzi, ar fi exploatat pozele peste noapte. Am întrebat. Problema mea e ‘dacă nu e filaj românesc, al statului, la puterea pe care o aveţi, îmi spuneţi în câteva zile a cui’. Răspunsul lor a fost ‘să caute’. Servicii secrete. Nu pun degetul pe niciun serviciu secret, dar spun că au fost. Trebuie să-mi demonstreze. Eu am cerut un final la această problemă publică: cine a făcut supravegherea procurorului-şef al DIICOT şi al unui parlamentar la Paris. Dacă spun că au fost paparazzi, o să râd! Am mai multe elemente decât aveţi dvs., dar sunt de nediscutat public”, a spusTraian Băsescu.

Întrebat de moderatorul Realitatea TV dacă ar fi reacţionat la fel, dacă era un alt candidat în pozele de la Paris, Băsescu a răspuns: Dacă era orice român care era supravegheat fără autorizaţie. Dacă era autorizaţie, mi se spunea. Atunci aş fi spus că este în regulă. În cei 10 ani nu am cerut niciodată ca cineva şi cel mai mare duşman al meu să fie supravegheat! Cum să fac aşa ceva? Singurele supravegheri făcute au fost cele cerute de servicii, DNA, Parchet. Ce este evident, cel puţin din ce am văzut până acum, e că nu a fost o supraveghere care să vrea să compromită. Nu s-a instalat tehnică în cameră la hotel. Cel puţin la stadiul acesta, putem spune că a fost una doar ca la nevoie să fie arătată (…) A fost o presupunere, neluând în consideraţie că poate oricine obţine oricum documentele unui client al hotelului. În acest moment, hotelul este compromis. Avocaţii au luat legătura cu hotelul. Nu are importanţă că au fost Bica şi Udrea. Mâine, orice român poate merge acolo şi documentele lui pot ajunge în presa din România. Aşa ceva nu e permis.

Elena Udrea, candidat la alegerile prezidențiale din România, a făcut shopping de lux, în luna februarie, la Paris alături de bunele sale prietene, Alina Bica și Ana Maria Topoliceanu.

Alina Bica este în prezent procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România. În timp ce Ana Maria Topoliceanu este fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții care făcea terenuri de fotbal în pantă la țară și parcuri la sate.

Cele trei doamne au fost fotografiate în timp ce se plimbau prin hoteluri, cafenele și magazine de lux din Paris.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata