Breaking news

Băsescu cere românilor să nu vină la referendumul pentru noua Constituție

loading...

Băsescu recidivează și după boicotul din vară de la referendumul pentru demiterea lui, cere acum românilor să nu vină la referendumul de votare a noii Constituții a României.

basescu boicot referendum constitutieTraian Băsescu a afirmat, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării” de pe B1 TV că va cere românilor să nu vină la referendumul pentru noua Constituție dacă aceasta nu va fi revizuită așa cum își dorește el.

Au o mare problemă, dacă va trece la referendum. Eu nu cred că românii renunță la unicameral cu 300 de parlamentari. Dacă nu se respectă condiția privind parlament unicameral cu 300 de membri, eu voi fi public unul dintre cei care îi va îndemna pe români să nu meargă la vot. Marea problemă este de o revizuiești. Dacă o faci doar pentru a merge premierul la Consiliul European și nu președintele, nu se justifică. Singura justificare consistentă e aplicarea referendumului, cu unicameral și 300 de membri”, a spus Traian Băsescu.

Va cere boicotarea referendumului dacă noua Constituție nu va conține parlament unicameral cu 300 de membrii.

Declarația lui Băsescu de miercuri seară este un atac fără precedent la legile statului român, Constituție și statul de drept.

Întrucât revizuirea Constituției se face de către o comisie specială din Parlament, în urma unor dezbateri și consultări cu societatea civilă. Mai apoi proiectul este votat de Parlamentul României și supus controlului de constituționalitate la CCR. După care se ajunge la referendumul popular de validare.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Si cine dracu il asculta ??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata