Breaking news

Băsescu cere demisia liderilor USL

loading...

Băsescu cere demisia de urgență a lui Victor Ponta, Crin Antonescu și Valeriu Zgonea pentru că au vrut să dea o lovitură de stat prin modificarea Codului penal.

antonescu - basescu - pontaBăsescu continuă atacul dur la adresa USL, a Guvernului și a Parlamentului României. Dacă joi cerea dizolvarea Parlamentului, azi, Băsescu spune că Ponta, Antonescu și Zgonea trebuie să demisioneze.

PDL, Înalta Curte, au declanșat o operațiune corectă de contestare la CCR. Însă acest lucru lungește procesul. Nu știu când se va pronunța CCR. Până la pronunțare, toate cancelariile vor sta cu ochii pe România. Drumul mai scurt era să tirmită la mine cele două legi, spre promulgare, să le trimit înapoi și luni să le modifice. Vor trebui văzute exact procedurile Curții. Dar nu va fi suficient. Dacă suntem pe drumul lung, avem o perioadă în care România va fi monitorizată de toate țările membre UE. Cea mai bună soluție ar fi să o rezolvăm rapid. Asta din punct de vedere tehnic. Avem o altă alternativă: ca Antonescu, Ponta și Zgonea, să demisioneze imediat. Costul la ceea ce s-a întâmplat este foarte mare. Avem o șansă să rămânem un stat european civilizat. Cei care au gestionat politic acest atac la statul de drept trebuie să facă urgent un pas înaopoi. Oricât l-am plimba acum pe Ponta, rămâne cu plagiatul, lovitura de stat și lovitura la justiție de acum. Lovitura la justiție o echivalez tot cu o lovitură de stat”, a declarat Băsescu, vineri, la emisiunea ”Evenimentul Zilei” de la B1 TV.

Băsescu a mai spus că aranjamentul între Ponta şi Antonescu, pe legea amnistiei şi graţierii şi pe modificările la Codul Penal, s-a făcut luni: Ponta minte. Crin Antonescu, la fel. Şi ieri a minţit când s-a făcut că dă înapoi. Au ştiut amândoi. Aranjamentul între Ponta şi Antonescu, pe legea amnistiei şi graţierii şi pe modificările la Codul Penal, s-a făcut luni, înainte de plecarea lui Ponta. Amândoi au ştiut foarte bine. Astăzi vă pot confirma că s-au înţeles amândoi ca, în timp ce Victor Ponta e la Johannesburg, aceste legi să treacă. Când au văzut că e groasă, au început să facă paşi înapoi, pe principiul “scapă cine poate”.  Ei s-au discreditat profund cu lovitura de stat de anul trecut, din vară. Alegerile le-au mai dat o şansă. Acum nu mai merge. Ponta, Antonescu şi Voiculescu sunt marii aranjori ai jocului.

După care, Băsescu a dezvăluit și motivul atacului furibund la adresa USL a Guvernului și a Parlamentului, l-au izolat în țară și din această cauză nu mai face vizite: Bruxelles-ul nu a spus nimic la instalarea lor la putere după alegeri. La 70%, nu ai ce să spui. Ponta, pentru credibilizarea acestui moment, împreună cu Ministerul de Externe au stabilit să îl izoleze pe preşedinte, nu mai face nicio vizită. Toate vizitele le face în numele premierului. L-au plimbat prin toată Europa, dar ei au crezut că au convins. De aceea şi-au imaginat că acum, după ce l-am plimbat ca pe sfintele moaşte pe plagiator prin toate cancelariile, când va da lovitura în legislaţia anticorupţie, toată lumea va spune îl cunoaştem. Din păcate, ce nu a înţeles Ponta: în nicio cancelarie nu a fost crezut.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    FOARTE BINE FOARTE BINE FOARTE BINE FOARTE BINE !!!!! DEMISIAAAAAA PLAGIATORULUI SI PAPUSIII CHUCKY !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata