Breaking news

Băsescu atacă Antena 3: Un infractor strigă pe propria-i televiziune să iau mâna de pe Justiţie

loading...

Traian Băsescu atacă din nou postul de știri Antena 3, din cauza unui promo în care-i cere președintelui să ia mâna de pe Justiție.

basescu - antena 3Băsescu a spus luni, la deschiderea Forumului European de Diplomaţie Publică, că televiziunea unui infractor îi spune lui să ia mâna de pe Justiție.

”Vedeam un inculpat care pe propria-i televiziune strigă prin clipuri: «Domnule Băsescu, ia mâna de pe Justiţie!». Şi el este un infractor, dar răspândeşte prin televizuni în mass-media ideea că Justiţia ţării e subordonată unui om. Şi cum să ne creadă atunci cei din afara noastră, chiar publicul românesc, că instituţiile statului legate de Justiţie funcţionează?”, a spus Băsescu.

Președintele a precizat faptul că a dat astfel un exemplu despre cum România îşi autodistruge imaginea.

Rămâne această subliniere pe care o fac: de ce percepţia noastră e mai rea decât realităţile noastre? Şi poate că aici pot găsi mici explicaţii: în primul rând ne denigrăm propriile instituţii de dimineaţa până seara. Şi nu o fac oameni neinstruiţi, ci oameni cu responsabilităţi uriaşe. Vedem cum suntem supăraţi că o instituţie ca DNA sau completele de judecată anchetează, judecă, condamnă. Şi atunci spunem: «Persoana X e cea care a pus să mi se facă un dosar!». Când de fapt nu pune nimeni, pur şi simpu instituţii ale statului îşi fac treaba”, a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit luni, la Forumul European de Diplomaţie Publică, despre faptul că România e percepută mai rău decât e în realitate şi că în UE sunt ţări mult mai corupte.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata