Breaking news

Băsescu a aprobat în 15 minute, bugetele spionilor de la SRI, SIE, STS și SPP

loading...

Doar 15 minute a durat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, convocată marți de Băsescu. Pe repede înainte au fost avizate bugetele serviciilor secrete și Apărării.

sedinta csatȘedința de urgență a CSAT a fost și una fulger. Băsescu a avizat pe bandă rulantă bugetele instituţiilor din domeniul securităţii naţionale. Ședința CSAT a durat doar 15 minute, iar premierul Ponta nu a participat.

La şedinţă au participat viceprim-ministrul Guvernului României, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert-Marius Cazanciuc, ministrul Economiei, Andrei-Dominic Gerea, directorul SRI – George-Cristian Maior, directorul SIE – Teodor-Viorel Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprişor, şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui României,  Bogdan Oprea.

Au participat, ca invitaţi, viceprim-ministru al Guvernului României Gabriel Oprea, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, general Marcel Opriş, şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, general Lucian-Silvan Pahonţu.

În cadrul ședinței CSAT au fost avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază. Avizul CSAT a fost dat în baza obligaţiilor prevăzute în lege ca, înainte de votul din plenul reunit al Parlamentului României pentru bugetul de stat, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării să aprobe bugetele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Avizul a ţinut cont şi de punctele de vedere ale comisiilor parlamentare de specialitate, dar şi de asigurarea şefilor acestor instituţii că îşi vor putea îndeplini misiunea pe baza acestor bugete până la următoarea rectificare bugetară”, se precizează în comunicatul de presă al CSAT.

Administrația Prezidențială precizează faptul că: Data şi ora şedinţei CSAT de marţi, 26 noiembrie a.c., au fost stabilite luni, 18 noiembrie a.c., de comun acord cu prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, care este şi vicepreşedinte al CSAT.

La ora la care era convocată ședința CSAT, Premierul Victor Ponta a avut o întrevedere oficială la Palatul Victoria cu premierul Slovaciei, Robert Fico.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat, cu prilejul Zilei Naţionale a României, înaintarea în grad a unor ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata