Breaking news

Curtea Constituțională va decide cine merge la Consiliul European

loading...

Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituțională cu privire la reprezentarea României la Bruxelles.

Băsescu nu se lasă și după ce vineri l-a amenințat pe Ponta cu Parchezul, azi, a depus sesizare la CCR.

Pentru că nu s-a înțeles cu Ponta în privința reprezentării la Consiliul European de la Bruxelles din 28 și 29 iunie, Traian Băsescu a sesizat CCR.

Astfel că disputa se va tranșa de către magistrații Curții Constituționale. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de miercuri 27 iunie 2012.

Scandalul dintre palate pe tema repezentării României la Consiliul European de la Bruxelles atinge cote alarmane și se mută în curtea CCR.

După ce Ministerul de Externe a trimis lista cu delegația României la Consiliul European, unde Băsescu nu se regăsește, șeful statului trece la amenințări cu dosare penale.

Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Ponta în care îi atrage atenția că acesta îşi însuşeşte atribuţiile preşedintelui.

Vă atrag atenţia asupra faptului că absenţa unei aprobări exprese din partea preşedintelui României cu privire la mandatul participării la reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie 2012, coroborată cu lipsa delegării exprese a prim-ministrului în calitate de reprezentant al statului român va echivala din punct de vedere juridic cu o însuşire a unei atribuţii constituţionale a preşedintelui României de către prim-ministru”, se precizează în scrisoarea lui Băsescu către Ponta, publicată de Antena 3.

Consiliul European de vară de la Bruxelles va avea loc pe 28 și 29 iunie. Atât Băsescu cât și Ponta susțin că au dreptul de a reprezenta România la summitul european.

Pe 12 iunie, Parlamentul României a adoptat o declarație prin care premierul Victor Ponta este mandatat să reprezinte România la summitul de la Bruxelles.

Pe lista delegației României la Consiliul European din 28 iunie, trimisă de Minsiterul de externe, se regăsesc premeirul Ponta, Ministrul Marga și Minsitrul Leonard Orban.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    S-o sesizeze pe MASA sa-l cheme la ea sa plece dracului si sa NE LASE !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata