Breaking news

Băsescu a semnat decretul de revocare din funcția de ministru a lui Relu Fenechiu. Ponta preia interimatul

loading...

Traian Băsescu a semnat vineri seară, decretul de revocare din funcția de Ministru al Transporturilor, a lui Relu Fenechiu, ca urmare  a condamnării la 5 ani de închisoare de către Înalta Curte.

fenechiu si pontaPonta a spus vineri seară că Relu Fenechiu și-a dat demisia telefonic, astfel că premierul a trimis la Cotroceni actele de revocare din funcție a liberalului.

Băsescu a semnat și decretul de numire în funcție a lui Ponta, ca interimar la Transporturi.

Completul format din judecătorii Francisca Vasile, Ilie Iulian Dragomir şi Mirela Sorina Popescu, a decis vineri ca Relu Fenechiu să stea după gratii cinci ani de zile pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu în formă calificată. Fenechiu a mai primit și o pedeapsă complementară de trei ani privind interzicerea unor drepturi.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca “Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Relu Fenechiu se afla la cârma Ministerului Transporturilor din 21 decembrie 2012, timp în care a reușit să privatizeze cu mult scandal, compania CFR Marfă.

Premierul Victor Ponta va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor, pentru maxim 45 de zile, timp în care PNL va desemna un nou ministru.

loading...
1 Comentariu
  1. claudiu spune

    cand e de demis cineva…clar ca base e la datorie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata