Breaking news

Băsescu a promulgat legea energiei

loading...

La câteva ore după somația publică a lui Ponta, Preşedintele României Traian Băsescu a declarat, joi, că a promulgat Legea de aprobare a OUG privind certificatele verzi.

basescuDupă trei zile de replici și acuze dure între președinte și premier, Băsescu a cedat. Într-o conferință de presă susținută joi seară la Cotroceni, Băsescu a anunțat că a promulgat legea și că aşteaptă acum cu nerăbdare scăderea preţurilor la energie electrică.

Am constatat o minciună publică consistentă, alimentată de la Guvern. Chiar dacă ieri v-am informat că OUG e în vigoare de la 1 iulie 2013 şi a produs deja efecte, înţeleg că poveştile din siderurgie, preţul ridicat la energie, e pus pe seama promulgării legii de aplicare a OUG. Am promulgat azi legea de aprobare a OUG şi aştept cu nerăbdare ieftinirea preţului la energia electrică. Legea e promulgată, sper ca sindicatele să nu mai aibă manifestări nici în faţa CCR şi nici să aştepte ceva de la preşedinte, pentru că e problema Guvernului, care are foarte mare grijă la preţurile la energie, astfel încât de la 1 aprilie introduce o noua taxă la combustibil. Mă întreb ce promulgare vor aştepta atunci, pentru că vor fi profund afectaţi şi agricultorii şi cetăţenii”, a spus Băsescu joi seară.

Băsescu a declarat, marţi, că Legea certificatelor verzi este în Parlament şi a fost retrimisă pentru că trebuia să vină un aviz de la Comisia Europeană, precizând că nu are nimic împotrivă să fie promulgată imediat ce sunt îndeplinite toate procedurile.

Ponta amenințase marți că va emite o nouă ordonanță de urgență pentru certificatele verzi, în cazul în care Băsescu refuza să promulge legea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata