Breaking news

Băsescu a promulgat legea certificatelor verzi pentru că știa că va pierde la CCR

loading...

Băsescu a promulgat rapid legea privind certificatele verzi, nu pentru că l-a somat Ponta ci pentru că omului de la CCR, în speță Augustin Zegrean l-a ”informat” că va pierde bătălia la Curte.

basescu - ccrPe 13 martie 2014, Băsescu s-a grăbit să semneze decretul de promulgare al legii de aprobare a OUG privind certificatele verzi. Și asta pentru că a primit informații că sesizarea lui la CCR va fi respinsă. Și ca să nu și-o i-a peste bot, Băsescu a promulgat pe repede înainte, legea spunând ironic că așteaptă ca Ponta să-i demonstreze cum scade prețul la energie.

Am constatat o minciună publică consistentă, alimentată de la Guvern. Chiar dacă ieri v-am informat că OUG e în vigoare de la 1 iulie 2013 şi a produs deja efecte, înţeleg că poveştile din siderurgie, preţul ridicat la energie, e pus pe seama promulgării legii de aplicare a OUG. Am promulgat azi legea de aprobare a OUG şi aştept cu nerăbdare ieftinirea preţului la energia electrică. Legea e promulgată, sper ca sindicatele să nu mai aibă manifestări nici în faţa CCR şi nici să aştepte ceva de la preşedinte, pentru că e problema Guvernului, care are foarte mare grijă la preţurile la energie, astfel încât de la 1 aprilie introduce o noua taxă la combustibil. Mă întreb ce promulgare vor aştepta atunci, pentru că vor fi profund afectaţi şi agricultorii şi cetăţenii”, a spus Băsescu joi seară.

Azi, CCR a decis să respingă obiecţia de neconstituţionalitate asuprea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2013 privind modificarea şi completarea Legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, obiecţie formulată de Preşedintele României. Culmea este, că a fost unanimitate de voturi la CCR privind respingerea solicitării lui Băsescu.

Curtea Constituțională cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate asuprea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2013 privind modificarea şi completarea Legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie„, se arată în decizia CCR, remisă exclusivNEWS.ro.

Semn că și trepădușii lui Băsescu s-au săturat să tot să spună DA, la fiecare manevră făcută de președinte, doar în scopuri politice și electorale.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata