Breaking news

Bariera la Fetești, ridicată în august, după ce Ponta a spus că CNADNR este incompetent

loading...

La o zi după ce premierul Ponta a spus despre CNADNR este o instituție incompetentă, incapabilă să instaleze un sistem modern și rapid de taxare pe autostradă, Ministrul Ioan Rus a anunțat că barierele pe podul de la Fetești – Cernavodă vor rămâne ridicate toată luna august.

taxa pod dunare fetesti - cernavodaVești bune pentru toți românii care în luna august vor merge la Mare pe autostradă, trei zile vor trece podul de la Fetești-Cernavodă, fără să plătească taxa de barieră. Această decizie a fost luată de Ministrul Transporturilor Ioan Rus, după ce premierul Ponta i-a cerut să ridice barierele.

”CNADNR a reușit să facă tot o catastrofă la bariera de la Fetești. Oamenii cred că nu se mai duc în vacanță de groaza că… Nu știu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine și poate îi anunțați că de vineri până luni nu se plătește acolo la Fetești. Ținem oamenii acolo la Fetești, pentru 13 lei ne batem joc de ei. Faptul că CNADNR-ul este atât de incompetent încât nu e în stare să facă un sistem care să poată să treacă oamenii mai repede să plătească, nu e vina oamenilor”, a afirmat Ponta în ședința de guvern de joi.

Drept urmare, Ministrul Ioan Rus a anunțat vineri că se ridică barierele în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, pe toată luna august.

În urma constatării situației de dimineață (vineri dimineață — n.r.), când erau cozi infernale acolo (la Fetești — n.r.) s-a luat măsura de a elibera zona de barieră, deci barieră deschisă continuu, până luni, la ora 13, astfel încât toate week-end-urile să fie libere. Am făcut o scurtă analiză privitor la traficul din timpul săptămânii, l-am informat și pe primul ministru, iar decizia din acest moment este că toată luna august se va sta cu barierele ridicate, astfel încât, în perioada sezonului estival, să nu mai fie cozi și deranjul care în mod real există, indiferent ce am fi făcut noi altceva”, a spus Ioan Rus.

Șeful de la Transporturi a subliniat că taxa pe podul de la Fetești-Cernavodă a fost doar suspendată, urmând să se găsească soluții pentru reluarea acesteia, dar în condițiile unui trafic fluidizat.

”Până la sfârșitul lunii august va trebui să găsim o soluție care, pe de o parte, să fluidizeze traficul, iar pe de altă parte resursa financiară care se obținea din această taxă să existe, totuși. În acest moment, pentru luna august, aceasta este soluția pe care am considerat-o ca fiind una care să rezolve problema tuturor celor care își doresc ca pe perioada vacanței să meargă la mare”, a precizat ministrul Ioan Rus.

Potrivit unui Ordin al secretarului de stat care conduce Departamentul pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine, publicat pe 31 iulie în Monitorul Oficial, plata taxei de pod de la Fetești a fost suspendată în week-end, de vineri până luni, până pe data de 1 septembrie 2014.

Tarifele pentru o singură trecere a postului peste Dunăre Fetești — Cernavodă pornesc de la 13 lei pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) — autoturisme și ajung până la 91 lei în cazul vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone și cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata