Breaking news

Bărbații mint mai mult decât femeile

loading...

Conform unui sondaj realizat recent de BBC, bărbaţii mint mai mult decât femeile şi se simt mai puţin vinovaţi din această cauză decât ele.

barbatRezultatele cercetării au arătat că bărbaţii spun, în medie, trei minciuni pe zi, echivalentul a 1.092 de minciuni pe an. În ceea ce le priveşte pe femei, media la minciuni este mai mică, aceeaşi cercetare arătând că ele mint cam de 728 de ori pe an, adică de două ori pe zi.

Studiul mai arată că oamenii sunt mai înclinaţi să-şi mintă mamele, decât partenerii de viaţă. Dacă 82% din femei recunosc că au mustrări de conştiinţă după ce mint, doar 70% spun că se simt vinovaţe de asta. Circa trei sferturi din cei intervievaţi au declarat că este “în regulă” să spui o minciună de complezenţă, ca să nu răneşti sentimentele cuiva.

În ceea ce priveşte subiectul minciunii, cei mai mulţi bărbaţi spun că mint în legătură cu obiceiurile de a consuma alcool.

“Nu am băut mult”, este cea mai populară minciună a bărbaţilor, în timp ce femeile folosesc, cel mai des, aceeaşi placă atunci când vor să îşi ascundă adevăratele sentimente: “Nu am nimic. Sunt bine. Totul e în regulă”.

Dacă la minciuni bărbaţii au fost cei fruntaşi, sentimentul vinovăţiei răstoarnă raportul, plasându-le în frunte pe femei. 82% dintre participantele la sondaj au spus că le mustră conştiinţa atunci când mint, în timp de doar 70% dintre bărbaţi se simt vinovaţi că nu au spus adevărul.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Dupa cum ziceam :))) barbatii ar spune mai putine minciuni daca femeile ar pune mai putine intrebari :))) e logic !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata