Breaking news

Banii pentru gropi, cheltuiţi cu deszăpezirea

loading...

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, îi avertizează pe şoferi că nu mai sunt bani pentru reabilitarea drumurilor publice pentru că bugetul a fost cheltuit cu deszăpezirea, anunţă realitatea.net.

gropi-zapada“Iarna asta ne-a dat peste cap cu toate sumele alocate la întreţinere, care la ora actuală sunt depăşite de vreo patru ori şi probabil că o să luăm de la reparaţii şi la vară o să ne întrebaţi de ce avem gropi sau de ce nu am asfaltat, nu am mai terminat o bucată de drum”, a declarat, pentru Gândul, Radu Berceanu.

Anul acesta Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România are alocate pentru întreţinerea drumurilor, pentru tot anul, aproximativ 110 milioane de euro, dintre care aproape 60 de milioane de euro reprezintă datorii pentru lucrările de anul trecut.

Costul deszăpezirii nu a fost încă anunţat, dar, potrivit unei declaraţii de anul trecut a ministrului, numai pentru austrăzile A1 şi A2, CNADNR cheltuie aproximativ 33 de milioane de lei pentru întreţinerea lor pe timp de iarnă.

Reţeaua de drumuri naţionale  a României include peste 16.000 de km, la care se adaugă  260 de km de autostradă şi cei 42 de km finalizaţi din Autostrada Bechtel.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata