Breaking news

B1TV amendat de CNA, după o emsiune în care a denigrat-o pe Gabriela Vrânceanu Firea

loading...

Postuld e teelviziune B1TV a fost sancționat de CNA  cu 15.000 de lei, pentru emisiunea “Naşul” din 1 iunie, în care moderatorul Radu Moraru a folosit un limbaj injurios la adresa Gabrielei Vrânceanu Firea şi i-a adus acuzaţii acesteia, fără să respecte principiile imparţialităţii şi echilibrului.

CNAConsiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, o sesizare trimisă de Gabriela Vrânceanu Firea, realizatoarea emisiunii “Ştirea Zilei” de la Antena 3, Ligia Enache, producătorul general al emisiunii, Radu Preda, consultantul editorial al programului, Bianca Gruiţă, editor coordonator, şi Alina Ban, PR Manager.

Potrivit sesizării, în emisiunea “Naşul” difuzată pe 1 iunie pe postul B1 TV, moderatorul Radu Moraru şi deputatul PDL Cristian Boureanu au făcut ”aprecieri de natură să lezeze imaginea și onoarea”  în special, a realizatoarei TV de la Antena 3 Gabriela Vrânceanu Firea şi, în general, a trustului de presă Intact Media Group.

Prezent la şedinţa CNA, Radu Preda, consultantul editorial al emisiunii “Ştirea zilei”, a spus că este “o minciună sfruntată” afirmaţia că revista Felicia ar fi beneficiat de contract de publicitate de un milion de euro de la Nuclearelectrica. “Sunt foarte curios dacă domnul Moraru poate proba aceste afirmaţii, pentru care noi l-am acţionat şi în instanţă”, a mai spus Radu Preda.

Membrii CNA au analizat îndelung emisiunea “Naşul”, comparând-o cu “Ştirea Zilei”. “Nu pot să înţeleg cum un moderator cu experienţă, decât dacă acţionează cu rea credinţă, poate să creadă că o revistă de bucătărie poate să atragă contracte de un milion de euro cu Nuclearelectrica”, a spus Christian Mititelu.

“Dacă acuzi pe cineva de ceva, trebuie să-i dai şi lui posibilitatea să se exprime”, a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, făcând referire la faptul că Gabrielei Firea nu i s-a cerut punctul de vedere în emisiunea “Naşul”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata