Breaking news

Azi se împlinesc 14 ani de la celebrarea Zilei Drapelului Național

loading...

Data de 26 iunie, a fost declarat de autorități în anul 1998 ca fiind ziua decicată sărbătoririi drapelului național.

Marți, președintele României, Traian Băsescu, a a adresat un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional.

26 iunie a fost instituită, prin lege, Ziua Drapelului Naţional. Simbol al luptei poporului român pentru libertate, Drapelul Naţional aminteşte fiecărui cetăţean român datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României. Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza Dreptate şi frăţie, acordându-i-se şi denumirea de «stindard al libertăţii». Astăzi, de Ziua Drapelului Național, le urez tuturor românilor «La mulți ani!» și îi îndemn să arboreze și să  cinstească, așa cum se cuvine, Tricolorul Românesc!“, scrie Băsescu în mesajul dedicat Zilei drapelului.

Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, măreţele momente ale istoriei noastre, Independenţa din 1877 şi Marea Unire din 1918, luptele purtate în cele două războaie mondiale, s-au desfăşurat toate sub semnul Drapelului Național.

Drapelul Național este și simbolul sub care astăzi militarii români participă în teatrele de operații din Irak, Afganistan, Bosnia-Herțegovina și Kosovo.

 

 

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata