Breaking news

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, ameninţă că va solicita revocarea membrilor CSM

loading...

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat că va cere revocarea tuturor membrilor Consiliului Superior al Magistraturii – CSM.

Declaraţia lui Gheorghe Iancu vine după ce s-a cerut sancţionarea sa în şedinţa de miercuri a CSM, urmare a faptului că reclamase că mai mulţi judecători, printre care Ioana Bogdan, care l-a condamnat în primă instanţă pe Adrian Năstase, au fost numiţi fără respectarea prevederilor Constituţiei.

“Avocatul Poporului e instituţi constituţională, iar toate autorităţile publice, inclusiv CSM, trebuie să-i acorde sprijin pentru realizarea atribuţiilor pe care le are, nu să-i pună beţe în roate sau să arunce petarde de sancţionare sau avertizare, în condiţiile în care instituţia e autonomă. Avocatul Poporului nu are cum să fie sancţionat, pentru că nu e subordonat nimănui în ţară”, a declarat Gheorghe Iancu.

Gheorghe Iancu a spus că asteaptă scuze publice de la CSM, în caz contrar va solicita Senatului revocarea tuturor membrilor CSM pentru încălcarea Constiţutiei.

“De asemenea, voi anunţa Ombudsmanul european, cu care lucrăm, pentru ca el să ia măsuri de rigoare pe plan european, pentru că ce a făcut CSM […] Probabil că Ombudsmanul european va informa Parlamentul European şi aşa mai departe”, a mai spus Iancu. Acesta a explicat faptul că numirea unor judecători fără decret prezidenţial încalcă şi Constituţia, şi drepturile cetăţenilor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata