Breaking news

Codul insolvenței, atacat la CCR de către Avocatul Poporului

loading...

Avocatul Poporului a decis să atace la Curtea Constituţională, două articole din ordonanța de urgență privind codul insolvenței, adoptată de Guvernul Ponta.

avocatul poporului - ccrCodul insolvenței adoptat pe furiș de Guvernul Ponta, este atacat la CCR de către Avocatul Poporului. Instituția, singura care poate ataca la CCR ordonanțele guvernului, a indicat excepţia de neconstituţionalitate pentru două articole.

Avocatul Poporului a ridicat direct excepţia de neconstituţionalitate a art. 81 alin. (3) şi a art. 348 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Argumentele invocate au vizat conformitatea dispoziţiilor legale criticate faţă de art. 1 alin. (5) şi art. 15 alin. (2) din Constituţie, privind obligativitatea respectării Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor, cât şi a neretroactivităţii legii. În calitatea sa de unică autoritate de jurisdicţie constituţională în România, Curtea Constituţională urmează a se pronunţa asupra constituţionalităţii art. 81 alin. (3) şi a art. 34 8 din Ordonanţa urgenţă a Guvernului nr. 91/2013”, se arată în comunicatul de presă al Avocatului Poporului.

Articolul 348 din noul Cod al Insolvenţei este o încălcare gravă a libertăţii presei, prin care se introduc norme speciale unui domeniu distinct, cel al audiovizualului.

În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidenţa prevederilor Legii audiovizualului nr.504/2002, ca urmare a deschiderii procedurii şi până la data confirmării planului de reorganizare se suspendă licenţa audiovizională, în sensul Legii audiovizualului nr.504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Naţional al Audiovizualului” se spune în respectivul articol.

Din acest motiv, Avocatul Poporului, la presiunile mass-media a decis să conteste ordonanța la CCR.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata