Breaking news

Avocații lui Năstase, acuzați de CSM că și-au făcut reclamă excesivă la televizor

loading...

Consiliul Superior al Magistraturii acuză avocații lui Adrian Năstase că și-au făcut publicitate gratuită la tv și solicită Uniunii Naționale a Barourilor din România, să demareze o anchetă în acest caz.

CSM pune tunurile pe cazul Năstase și atacă din toate părțile. După ce a anunțat că a sesizat inspecția judiciară cu privire la independența și imparțialitatea magistraților în cazul ”Trofeul Calității”, avocații lui Năstase sunt luați la bani mărunți.

CSM consideră că doi dintre avocații fostului premeir, în speță Ion Cazacu și Lucian Bolcaș, și-au făcut reclamă exagerată prin apariția periodică la televizor.

”Plenul CSM a hotărât sesizarea Uniunii Naţionale a Barourilor din România pentru a se avea în vedere discutarea, la nivelul Uniunii, a modalităţii de respectare de către avocaţi a obligaţiei de rezervă în ceea ce priveşte publicitatea proprie, constând în apariţii repetate în mass-media, precum şi limitele în care pot fi făcute comentarii publice în legătură cu cauze aflate în curs de soluţionare pe rolul instanţelor”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Consiliul a decis să sesizeze și barourile din care fac parte avocații pe motiv că au încălcat deontologia profesională în cazul Năstase.

”Totodată, Plenul CSM a decis sesizarea Barourilor aferente cu privire la verificarea modului în care avocaţii din cauza Trofeul Calităţii au respectat deontologia profesională prin afirmaţiile şi comentariile  jignitoare – cu potenţial de afectare a reputaţiei –  adresate public magistraţilor care au instrumentat cauza”, se mai arată în comunicatul de presă al CSM .

 

 

 

 

 

 

 

 

 


loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata