Breaking news

Avionul delegaţiei României la Shanghai a ratat decolarea din cauza bagajelor

loading...

Aeronava Tarom Airbus 310, care a efectuat transportul delegaţiei oficiale a României  la Expo Shangha, pentru lansarea brandului turistic, a  ratat decolarea din cauză că erau prea multe bagaje în cala avionului.

taromAvionul nu a reuşit să se desprindă de pe pista de decolare, motiv pentru care a fost nevoit să o părăsească. Potrivit echipajului, o altă problemă întâmpinată a fost faptul că combustibilul utilizat s-a dilatat din cauza căldurii, cursa respectiva fiind programată de obicei să efectueze zboruri de noapte.

Avionul a fost oprit chiar înainte de a se desprinde de la sol. Piloţii au observat că aparatura de bord semnala o problemă, cauzată de aşezarea inadecvată a bagajelor.

Bagajele au fost repoziţionate în cală, iar pasagerii au fost mutaţi pe locurile din faţa aeronavei. În avion erau peste 150 de persoane, printre care Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Gheorghe Zamfir şi membrii delegaţiei oficiale a României. Lipseau doar Elena Udrea şi Teodor Baconschi, care s-au întors mai devreme de la Shanghai.

Specialiştii cred că avionul a fost supraîncărcat, problemă întâlnită frecvent la declegaţiile oficiale.

Avionul ar fi trebuit să decoleze în jurul orei 18.00, însă, din cauza incidentului, a avut o întârziere de circa două ore.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata