Breaking news

Autostrada Deva-Lugoj, deviată de un cimitir ilegal

loading...

Incredibil dar adevărat. Lotul 4 din tronsonul de autostradă Deva-Lugoj va fi deviat de un cimitir ilegal ce în acte figura ca și pășune.

autostrada-transilvania-constructieUn cimitir ilegal se pune în calea autostrăzii Deva-Lugoj. Informațiile cuprinse în datele topografice ale autostrăzii nu corespund cu realitatea din teren.

Constructorul și-a pus mâinile în cap când a văzut ce a crescut pe pășunea care trebuia traversată de autostradă.

Ministerul Transporturilor a anunţat că a sesizat Parchetul General în această privinţă. Însă pentru a se putea continua construirea autostrăzii, este necesară acum o Hotărâre de Guvern care să abată traseul autostrăzii din zona cimitirului.

În documente, aşa spunea domnul director Neaga (Narcis Neaga, directorul CNADNR – n.red.), acolo unde se afla acest cimitir fără autorizaţie, figura păşune când a fost expropriată. Noi am sesizat organele în drept. Mai departe ne facem treaba, abatem puţin autostrada şi o continuăm. Deci lucrurile sunt bune”, a spus Dan Şova.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat că Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale intenţionează să inaugureze în acest an lotul 2 Timişoara – Lugoj, lotul 3 Orăştie – Sibiu, dar şi o porţiune de 6,5 kilometri a autostrăzii Bucureşti – Ploieşti.

Anul viitor se aşteaptă recepţionarea loturilor 2,3 şi 4 de la Lugoj – Deva, cele patru loturi de la Sebeş – Turda şi loturile 1, 2 şi 3 de la Câmpia Turzii – Ogra – Târgu Mureş.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata