Breaking news

Autocar cu 46 de persoane la bord, răsturnat pe DN1 între Codlea și Vlădeni

loading...
0 5

Nouă persoane au ajuns sâmbătă dimineață la spital, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe DN1 între localitățile Codlea și Vlădeni.

autocar rasturnat brasovÎn autocar se aflat 46 de persoane, care se duceau la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara. Accidentul rutier s-a petrecut pe DN  1, la 8 kilometri de Vlădeni, în sensul de mers spre Făgăraș, unde este un scuar pentru virajul la stânga. Şoferul s-a apropiat prea mult de o căruţă care circula în faţa lui şi a acroşat-o.

“În autocar se aflau 46 de persoane adulte, dar și adolescenți și copii. Cele nouă persoane sunt rănite ușor și au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov. Trei dintre acestea aveau fracturi, iar celelalte, răni ușoare, contuzii și scoliații. Printre persoanele rănite nu se află copii. La fața locului s-au deplasat două echipaje de descarcerare, patru echipaje SMURD și șase ambulanțe”, a declarat pentru AGERPRES Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere Brașov, inspector principal Cosmin Giosanu a precizat pentru AGERPRES că accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei, în fața autocarului aflându-se o căruță pe care conducătorul autocarului a văzut-o târziu.

Căruța nu avea ce căuta pe un drum național, iar conducătorul auto al autocarului a văzut-o târziu și nu a mai putut evita impactul cu atelajul. Conducătorul atelajului nu a fost rănit. Circulația pe DN1 s-a desfășurat cu restricții, dar nu a fost întreruptă. La prima oră a dimineții, numărul autovehuiculelor aflate în trafic este mai redus și din această cauză nu s-au format coloane de mașini pe această porțiune de drum” a mai spus Cosmin Giosanu.

Nouă persoane au ajuns la spital în urma răsturnării autocarului în șanț, iar șoferul va fi este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata