Breaking news

Autocar cu 24 pe pasageri, deszăpezit cu ajutorul pompierilor suceveni

loading...

Un autocar cu 24 de persoane (12 români și 12 ucrainieni), care a rămas înzăpezit pe drumul județean 175 B –  km 9, între Pojorâta şi Cabana Rarău, din județul Suceava, a fost deblocat cu ajutorul pompierilor militari.

autocar inzapezitSolicitarea a venit prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, astăzi, 22 februarie, în jurul orei 14.00.

La fața locului s-au deplasat cinci salvatori ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Suceava, care, alături de jandarmii montani și pompierii civili ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au acţionat pentru dislocarea turiştilor rămaşi înzăpeziţi pe drumul de munte spre Cabana Rarău.

Efortul conjugat, spiritul de echipă și coeziunea manifestată de echipajele de intervenție au făcut ca, în scurt timp, turiștii să fie transportați la o pensiune din apropiere, unde au primit adăpost temporar în timpul derulării misiunii de deszăpezire a autocarului.

Prefectul de Suceava,  Florin Sinescu, a spus că excursia ar fi fost organizată de Primăria Câmpulung Moldovenesc, iar în autocar se aflau 24 de turişti, dintre care zece ziarişti ucraineni. Turiştii doreau să ia masa la o cabană de pe masivul Rarău, dar au ignorat semnul prin care se anunţa că circulaţia este închisă.

La finalizarea operațiunii, cetățenii și-au continuat traseul turistic fără niciun fel de probleme.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata