Breaking news

Augustin Zegrean ales Președinte al Curții Constituționale

loading...

Cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale l-au ales, joi,  în funcţia de preşedinte pe Augustin Zegrean, el urmând să ocupe această funcţie timp de trei ani.

zegreanŞedinţa de alegere a preşedintelui a fost condusă de judecătorul Ion Predescu (83 de ani), care, de altfel, a asigurat interimatul până la desemnarea noului şef al CC, după ce mandatul fostului preşedinte, Ioan Vida, a expirat.

“În urma votului secret exprimat de cei 9 judecători, domnul judecător Augustin Zegrean a fost ales preşedinte al Curţii Constituţionale, cu 5 voturi «pentru» şi 3 «împotrivă», un buletin fiind anulat”, precizează Curtea Constituţională într-un comunicat. Hotărârea se va publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Augustin Zegrean (56 de ani) a fost desemnat membru al Curţii Constituţionale de către preşedintele Traian Băsescu, în 2007, pentru un mandat de nouă ani.

Judecătorul Augustin Zegrean – un vechi fost activist FSN, PD şi PDL dar şi apropiat al lui Traian Băsescu din vremea când şeful statului era liderul pediştilor – a fost ales, joi,  în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale a României. Mandatul fostului activist pedist în funcţia de preşedinte al Curţii este de  de trei ani. Zegrean a fost ales de colegii săi, judecători ai aceleiaşi instanţe. Plenul instanţei constituţionale a ţării este dominat acum de oamenii impuşi de Partidul Democrat Liberal şi de preşedintele României, Traian Băesscu. Cel care a fost susţinut pentru reînnoirea mandatului la Palatul Cotroceni de acelaşi PDL.

O bună parte dintre judecătorii Curţii Constituţionale pot constitui un grup PD, fiind numiţi la propunerea portocaliilor şi a lui Băsescu. Aceştia sunt:  Augustin Zegrean, Iulia Motoc, Petre Lăzăroiu şi Ştefan Minea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata